ACTA REUNIÓ MARÇ


Assistents:

Per part de les associacions de veïns, representants dels barris Tarter-Maresme, Gas, Banyeres, Aveca i Llevant

Per part de l’Ajuntament, el Sr. Antoni Subirà, regidor d’Obres Públiques, la Sra. Anna Maria Medina, regidora d’atenció a les Persones, i el Sr. Josep Mª Anguera Regidor delegat PSC

Es tracten els punts de l’ordre del dia que a continuació es relacionen: 

COMÚ A TOTES LES AA.VV.

Com està el tema de l’escrit signat per totes les AA.VV. de Premià de Mar el passat 12 de novembre,  registre núm. 2012/7709 del 20/11/2012, en relació a que “Des de l’equip de Govern Municipal es promogui una moció del Ple Municipal per la qual s’obligui al consistori a ajustar anyalment el tipus impositiu de l’IBI de forma que la quantitat resultant a pagar no ultrapassi l’IPC de l’any en qüestió”?

S’informa de nou que a la darrera reunió ja es va dir que s’esperaria fins a l’octubre per valorar com havia anat aquest any i per veure quines instruccions arriben de Madrid.

Es presenta l’exemple de Manresa, en què s’ha baixat el percentatge; però es fa notar que allà la situació és diferent, ja que la darrera revisió s’havia fet al 2007, en un moment de valoració molt alta, i en canvi a Premià no s’havia actualitzat des del 1994. 

Barri El Tarter - Maresme 

Manteniment dels contenidors i bústies d'escombraries al nostre barri. Un dels contenidors de C / Mercè xamfrà Joan Prim. Es pot apreciar que és impossible l'accionament amb el peu ja que el sistema està trencat des de fa molt de temps. 

Insistim en la corrosió de les bústies de la plaça Mercè Rodoreda.  

El Sr. Subirà informa que ara es canviaran els contenidors i que ja es va fent manteniment però que són molt vells i no donen l’abast, i que també es canviarà el sistema de reciclatge. 

El armaris dels quadres elèctrics, costat la Pl. Mercè Rodoreda situats a la tanca de Can Tarter, a la façana del c/ Cisa estan envaïts per la vegetació. Pot provocar algun curtcircuit i de fet en el passat hi ha hagut algun incendi per aquest motiu. 

El Sr. Subirà agraeix la informació i diu que ja s’ha comunicat perquè ho vagin a mirar i netejar.  

Tobogan de la zona de jocs de la Pl. Mercè Rodoreda.
Miraran si el poden posar aquest any, però cal tenir en compte que un tobogan d’aquests pot costar entre 2000 i 3000 €.

Desprotecció pel pas de camions de la tribuna de l'edifici c / Enric Granados 46 per l'ampliació de la vorera en costat muntanya. S'ha previst alguna solució al respecte?. 

S’informa que el carrer i les voreres compleixen amb les mides però enretiraran una mica la vorera i posaran pilones perquè no es puguin arrambar tant als edificis. 

AVECA

Comerciants i veïns del carrer Sant Antoni s'han presentat a l'Associació Aveca, per demanar una solució, ja que hauran de tancar perquè no passa ningú, i han proposat a tipus de prova el següent:

Aveca explica que van venir 2 representants parlant en nom del carrer, però en realitat ningú més no sabia res d’això; ara ja s’els ha informat i que el que volen és que hi hagi més vida al carrer, i proposen:

Posar més llum ja que amb prou feines n'hi ha.

Divendres tarda, dissabte i diumenge que sigui de vianants (tancat a la circulació) amb horari de descàrrega ja que actualment no n’hi ha, i a l'estiu tancat a la circulació, per poder passejar i posar alguna terrassa.

Es respon que es parlarà amb la Comissió Econòmica per si es pot fer una prova de tallar els carrers, ho consultaran, i que si fos que sí farien la prova al juliol.

També demanen obrir els carrers a la NII, ja que nosaltres mateixos ens hem tancat, així és que tant si pugen o baixen tenen problemes per poder entrar a Premià de Mar

Responen que ja està fet i ara ja no es pot canviar.

També demanen que els facin un curs d'educació a la Policia.

Responen que s’ha de fer una queixa formal.

Mercats ambulants una vegada al mes.

Es proposa de fer un mercat d’intercanvi a la Pl. de l’Ajuntament.

Barri del Gas

Pas de vianants.

Es respon que hi haurà més control.

“Botellons” a la fàbrica del gas.

Es respon que hi passarà la policia i hi haurà més control.

Col·legi El Pilar.

Es respon que posaran pilones.

Barri Banyeres

1.-S’ha de controlar i evitar els sorolls dels altaveus que se senten en hores no habituals amb l’arribada del bon temps com ha passat en anys anteriors.

Responen que el problema el soroll i les entrades i sortides de l’ambulatori/mesquita és difícil de controlar; estan en el seu dret i també hi ha altres carrers del poble que pateixen sorolls d’altres menes. 

2.- Caques de gos. Poble brut.

Fa uns dos anys l’Ajuntament va publicar un fulletó anunciant multes. Se n’ha posat alguna ? S’han multat les clíniques veterinàries ? Al carrer St. Ferran 34 la vorera sempre està plena dels excrements dels seus clients. Cal prendre’s el tema seriosament per no se el POBLE MÉS BRUT DEL MARESME.

Es respon que el primer responsable és el ciutadà incívic i que és veritat que hi ha moltes caques per tot el poble. El cens de gossos a Premià és molt alt. En el que portem d’any ja hi ha 20 expedients oberts, el que equival a unes 50 multes, tot i que el procediment de cobrament d’aquestes multes és molt laboriós i complicat. Amb el nou contracte de neteja s’inclouen dos agents cívics per fer campanya i controlar més aquest tema.

3.- Invasió de la vorera de la “nova plaça” per part dels firaires, en una part on el carrer és molt ample, i no cal pujar els vehicles i armaris a la vorera (venedor de sabates).

Es respon que ho miraran.

4- Què se sap del nom de la plaça .S’accepta per la Comissió del Nomenclator el proposat per la Junta de govern a la darrera reunió del fotògraf Sr. Agustí Centelles?. En conseqüència, que hi ha del cartell amb ell nom i els horaris i activitats permeses a la plaça ?

Es respon que no hi ha hagut cap mès reunió de moment.

Hi ha algun projecte de funcionament del quiosc ?

Aquest quiosc està arrendat al club de la petanca.

5.- Instal·lació d’un reductor  de velocitat a la Riera abans de la cruïlla amb el carrer Maresme.

Miraran si en poden posar un. També es comenta en aquest punt que davant l’entrada principal al Camp de Futbol, que està prohibit aparcar, això no es respecta; ho miraran.

6- Què hi ha de la sol·licitud d’un enllaç de “Entitats premianenques” a la pàgina web de la nostra Associació.

Es respon que truquin directament a Alcaldia i parlin amb Raúl que els ho solucionarà.

Barrí de Llevant

Contenidors de brossa. Es necessiten de reforç a la cantonada de Sant Francesc amb Joan Prim, és factible posar-ne al C/ Sant Pere amb C/ Nord, anys enrera ja n’hi havia, i això pararia la gent que ve del Casc Antic a deixar la brossa.

Es respon que ho aniran a mirar. També si es poden posar contenidors a la cantonada Eixample/Lesmes Ruiz.

Plaça dels Nens. Se n’ha parlat a la darrera reunió del barri; no volem que es perdi el carrer, el que veiem per part del barri seria fer la vorera al costat de les cases, més ample de lo normal, amb dos bancs i a la resta fer un aparcament amb bateria. Cada vegada tenim menys aparcament al barri.

Què ho estudiaran.

S’havia de fer un estudi del clavegueram al C/ Sant Francesc, quins resultats hi ha ?

Es respon que l’estudi ja està fet i que ens convocaran a una reunió per explicar-nos-ho.

S’ha decidit fer una col·lecta per posar el panell informatiu a la plaça de Constitució. Quin cost pot tenir ? És factible? 

El Sr. Subirà respon que té previst posar-ne 1 a cada barri que ho demani; només ho demanen el Barri de Llevant i el Barri Banyeres. 

També es parla del tema de l’estació i el Sr. Subirà ens informa que hi anaven cada 15 dies per fer el seguiment de les obres; que tot el que es va demanar de rectificar a l’exterior es va aconseguir, però que quan s’ha tractat de l’interior de l’estació no s’ha aconseguit res, es tanquen en banda. 

S’acaba la reunió quan són les 21:15 del vespre.