ACTA REUNIÓ 11 DESEMBRE


Aprovació de l’acta de la sessió anterior:

S’aprova l’acta de la sessió anterior confirmant que la sol·licitud sobre pressió fiscal per part de les associacions de veïns és que aquesta es mantingui pel 2018 en termes generals i no solament per l’import sobre bens immobles (IBI).

Presentació policia de proximitat

El cap de la policia local presenta el nou servei de policia de proximitat i mobilitat, dues unitats noves pensades per mantenir un contacte més directe amb la ciutadania amb l'objectiu de millorar la convivència ciutadana, la seguretat viària i la mobilitat. Aquestes unitats formen part de les polítiques preventives de seguretat. L’inici ha estat el dia 1 de desembre.

Es tindrà un contacte més proper amb entitats, amb el món educatiu, AAVV, centres esportius, etc. En aquest sentit, faciliten un correu electrònic:

                               proximitat@premiademar.cat

                               mobilitat@premiademar.cat

Les AAVV els poden enviar un correu amb la intenció de tenir una reunió amb cadascuna de les AAVV per separat.

El Sr. Guirao vol donar compte de la quantitat d’actes i accions que fa la policia local i és important comunicar-les per millorar la percepció que té la gent.

Repàs de temes pendents

Barri Banyeres-Solimar-Nou Premià

Pistes de paddle: S’explica per part de la policia local que es va anar i es va aixecar acta i aquesta s’ha traslladat a Serveis tècnics de l’Ajuntament. Es continuarà fent seguiment.

Lavabos el dia del mercat: l’Ajuntament proposa obrir el Voramar, s’està acabant de tancar el tema del personal per obrir l’espai.

El Palmar

Transformador ADIF: Tot i que l’Ajuntament ja disposa de la resposta d’un estudi realitzat per la Diputació, encara no el podem enviar per no tenir-ho físicament. Queda doncs pendent d’enviar en el moment de rebre’l.

Pla de mobilitat per part del Palmar: Es preguntarà directament a l’entitat si és un tema resolt o s’ha de mantenir en el seguiment de temes.

AVECA

Passos soterranis: Es pintaran tres passos, un d’ells ja està pintat. També s’informa que està aprovat el pressupost per tal de millorar la il·luminació dels mateixos. S’enviarà per correu electrònic el detall. Pel 2018 està prevista la reforma de passos soterranis on s’homologaran les escales, alhora que el de l’estació ja està realitzat i el de Can Pou també.

Marquesina estació: Està prevista.

Llevant

Parc del Col·lector: Falta acabar-lo, les escales encara estan bé, falta buidar la placeta i continuar. Es posaran peces de gual. Farem un remuntador. Hi ha una partida de voreres prevista pel 2018.

Temes de l’ordre del dia de les AAVV

Barri Banyeres-Solimar-Nou Premià

Oratori: El president de l’AAVV Banyeres-Solimar-Nou Premià exposa que al mes de juliol van comunicar a tots els grups polítics sobre la posició que com a associació de veïns tenien sobre la ubicació de l’oratori i que convidaven als mateixos a una reunió. Demanen que la reunió sigui amb ells en tant que afectats i per evitar focus d’enfrontament. Exposa que es pot fer mitjançant un escrit enviat directament a cada un dels veïns de la zona afectada. Miquel Àngel Méndez explica que tots el representants del partits polítics van a una i que les mesures les consensuen políticament. Es vol fer una presentació pública i confirma que faran prèviament una reunió de polítics per decidir si es fa una o dues reunions (una amb els veïns afectats i una amb la ciutadania en general). Consensuaran i faran una proposta al respecte. Es manté la data de gener per la reunió.

Plaça Maresme: La zona peatonal existent la va proposar l’AAVV del barri i tot i que al principi els tècnics no veien clara la proposta es va provar i s’ha vist que a nivell de mobilitat ha funcionat.

Plaça sense nom: Hi haurà una proposta per tota la zona que abarca la zona de davant del Voramar.

Premià Centre-temes comuns

Pla d’emergència: existeixen els plans d’emergència, excepte els de sisme i neu. Estan pendent d’actualitzar. S’ha sol·licitat ajut a Diputació de Barcelona. Encara no han donat data. També hi ha un pla de millora de les boques d’incendi amb Sorea.

Platges: El mes de setembre es va realitzar una reunió a la Generalitat en relació a les platges de Premià de Mar per trobar una solució definitiva Hi ha un pla director del Maresme pendent de desenvolupar. L’Ajuntament està disposat a aportar econòmicament diners pel projecte però es un tema que les tres administracions s’han de posar d’acord. Primer han d’autoritzar a l’Ajuntament a fer alguna cosa i segon cal veure la obligatorietat que té el port en posar sorra d’un lloc a l’altre. Hi ha criteris que xoquen mediambientalment i tots es grups polítics s’han de posar d’acord.

Premià Centre-temes propis

Contenidors carrer Enric Granados-Joan Prim: des de l’AAVV del barri expliquen que noten que actuen més. Es nota al matí i a la nit. Però comenta que el camió va sol una persona i que recull el contenidor però el terra no. Després passa el que recull el terra i ho posa al contenidor. El cap de setmana es nota en positiu. Es detecta que el cartró del cap de setmana s’ha de millorar, possiblement degut a comerços que ho deixen sense permís. A l’estiu també hi ha més problemes. L’associació proposa rotacions. La regidora de Crida Premianenca proposa fer una campanya d’informació als començos ja que ells no poden posar les deixalles en aquests contenidors. Des de l’Ajuntament es confirma que hi haurà un reforç el proper any en inspecció i es proposa anar a mirar-ho in-situ.

AVECA

Carrers casc antic: A banda dels projectes dels carrers Aurora i Esperança es posarà asfalt en els carrers més malmesos. Es seguirà amb la política d’arreglar el clavegueram.

Plànol delimitació de barris

Les entitats el van fer arribar i aquest ha estat enviat a tots els membres de les reunions de COAV.

Altres:

Una empresa de telecomunicacions vindrà a Premià de Mar per instal·lar fibra. És beneficiós però va col·locat per façana. La llei ens obliga perquè hi hagi competència.

PROPERA REUNIÓ: 5 de febrer de 2018