ACTA REUNIÒ 11 JUNY 2018


Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova l’acta de la sessió anterior.

Temes de l’ordre del dia de les AAVV

PAS SOTERRANI ESTACIÓ

Es confirma que està prevista la seva decoració amb grafits com s’està fent en altres passos soterrats.

CONTROL DE LA POBLACIÓ DE COLOMS

L’Ajuntament informa que no s’ha detectat cap plaga de coloms segons ha informat l’empresa.  

PLATJA

S’informa que ja s’està arreglant el Passeig Marítim i que a principis de juliol s’instal·laran els fanals, els quals s’han fet a mida pel nostre Passeig Marítim.

PLA LOCAL DEL COMERÇ

Aquest aspecte es tractarà directament en el fòrum corresponent, que és el de comerç, per tant és un tema que es treu de l’ordre del dia de les reunions de les AAVV.

AVECA

Poda dels plataners

S’informa que s’ha de trucar directament a l’Ajuntament (medi ambient) i s’anirà a tallar qualsevol branca dels arbres afectats. Es farà directament amb la tècnica de la regidoria.

Antenes de telefonia

Respecte a una queixa sobre la ubicació de les antenes, s’explica que cada operador té la seva antena i no comparteix amb altres. Són contractes realitzats directament amb la comunitat de veïns on l’administració no hi intervé.

BARRI BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Oratori

Es pregunta per les novetats i s’explica que s’ha acordat amb la comunitat musulmana fer valoració del que valdrà el projecte. Es comentarà amb tots els grups municipals.

Reunió a partir del 16/06. S’ha de plantejar quin és el cost del projecte i veure com es pensa finançar.

Plaça sense nom

Se segueix aparcant sobre les voreres el dia de fira.

Respecte al parc de l’1 d’octubre s’explica que la comissió del nomenclàtor va aprovar per unanimitat proposar aquest nom, a banda de 5 altres temes que també es van aprovar d’altres llocs de Premià de Mar entre ells el port. Durant el segon semestre s’invertiran 200.000 € en millora del parc amb increment de vegetació i camins i un monòlit amb el nom del parc.

L’entitat fa notar la seva oposició i sorpresa que s’hagi resolt tan ràpidament.

Els temes més concrets de la plaça com la tanca malmesa, forats al costat de la pista de basquet, etc els traslladem als tècnics.

Senyal carrer Sant Ferran de prohibit aparcar de 8 h a 13 h

Es dóna ok per a la seva retirada.

Pla asfaltat

Es pregunta com està, es un pla de tres anys i s’està treballant.

BARRI EL PALMAR

Obres de la Salle

Es confirma que ja s’han iniciat.

Pas de vianants de la porta davant de l’escola

Proposta de posar tanca. S’enviarà un plànol a l’entitat.

Clavegueram

S’explica la problemàtica on dos tubs que drenen sorra acaba obstruint el clavegueram que afecta al carrer que dóna a la comissaria dels mossos. Per l’entitat es insuficient esperar a que estigui oberta la Gran Via. Les reixetes s’obstrueixen per plantes i sorra.

Una de les solucions que proposen és millorar el caixó de la reixeta tant en els mossos com en el tennis ja que hi ha un bon drenatge. A això se li suma el mosquit tigre.

L’ajuntament es compromet a anar-ho a mirar de nou.

Transformador ADIF

Ens han confirmat que estem per sota els límits. Les mesures ja es van fer amb el transformador actual.

BARRI PREMIÀ CENTRE

Adhesió AAVV de Can Farrerons

En aquests moments no hi ha representació. L’entitat va parlar amb un grup que semblava disposat a agafar l’associació però al final no ha sigut viable.

AAVV Premià Centre ha fet una reunió per fer l’adhesió cap a Premià Centre. Van acordar que sí i l’antiga AAVV de Can Farrerons han de fer reunió amb la junta. No s’ha fet reunió amb els veïns del barri.

Per altra banda, l’entitat comunica que la part d’associació de comerciants quedarà separada jurídicament de l’AAVV pròpiament dita.

Han de fer nous estatuts.

Pablo Velasco apunta que el fet que no hi hagi associacions de veïns representades té certa preocupació.

Projecte Gran Via

El president de l’entitat demana la data final de l’obra. Des de l’Ajuntament es diu que donar una data exacta és complicat . S’han fet varies reunions amb els comerciants per tenir-los informats i visita d’obra en la que van venir 4 persones.

Hi ha una persona que està a l’obra per incidències com el trencament de marbres de comerços.

Quan s’acaba l’obra es fa un resum de totes les incidències sempre previ a la recepció de l’obra.

Arbres Gran Via

El president de l’entitat ha sol·licitat un informe al tècnic de l’Ajuntament. Aquest ja es va fer i enviar. El president de l’entitat diu que no l’ha rebut.

Contenidors Enric Granados

Es pregunta per la situació actual dels contenidors. Segons l’entitat tot i que s’ha millorat, continuen havent problemes. S’explica que fer-ho alternatiu és duplicar el problema,  canviar-ho de lloc tampoc és solució, només es trasllada el problema.

El president de l’entitat proposa al carrer Enric Granados més enllà d’on estan actualment.

Els contenidors de la Gran Via es va fer una prova pilot.

Es pregunta pel soterrament dels contenidors, però s’explica que s’estan traient de varis municipis perquè donen problemes perquè poden caure i provocar accidents.

Voreres enric Granados

Els panots estan mal col·locats. És un tema de brigada, es mirarà.

Fanals a la vorera

Es va fent quan es van actualitzant els carrers. Hi ha pals de telefònica encara.

Carrer Jacint Verdaguer

Es parlarà al setembre

ALTRES

Donada la quantitat de temes, es comenta que els temes tècnics es portin directament al regidor corresponent posar-ho en el resum.

Festa major

S’explica l’aprovació del protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci i la seva aplicació per aquesta Festa Major.

Es tindrà una informació coordinada de tots els agents.

Durant els actes de l’eufòria, Ball Tronera i concerts de la platja hi haurà punts d’informació i assessorament i agents de detecció (punts liles). A les festes de barri no es posaran estands informatius.

El protocol es pot trobar a: http://premiademar.cat/fitxa.php?id=13876

Es comenta la importància del treballs des de l’escola. S’explica que des d’igualtat es fan alguns tallers i xerrades i si des de l’escola ens demanen ajut anem si hi ha algun problema.

En relació  a la fira d’atraccions es confirma que es farà a Can Pou-Camp de Mar seguint el decidit de fer-ho rotar entre tres barris: El Palmar, la Riera amb Circumval·lació i Can Pou-Camp de Mar.

Es manté l’aposta per reduir el soroll i l’horari del mateix. Es posarà a la zona tocant la carretera.

Altres

Es pregunta la data de finalització del port i es confirma que serà a finals de mes de juny. Serà una zona tranquil·la sense discoteques. Faltarà envoltat el torreó fins a poder-li donar un ús.

En quant als fanals del passeig marítim estaran a principis de juliol.