ACTA REUNIÓ 24 SETEMBRE 2018


Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova l’acta de la sessió anterior.

Pressupost participatiu

El regidor de Participació Ciutadana Rafael Navarro explica el nou pressupost participatiu. Enguany, el pressupost participatiu serà bianual i es destinaran 500.000 € perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. Els últims dos anys han guanyat propostes úniques i aquest any es vol ampliar el nombre de projectes guanyadors establint dos blocs:

- Propostes entre 50.001 € i 150.000 €

- Propostes de menys de 50.000 €

Per tant, amb aquesta proposta podran sortir 6 propostes guanyadores. Es poden presentar projectes com a entitat o com a particular.

També es millorarà en comunicació per millorar l’índex de participació que s’ha tingut fins ara.

La pagina web canviarà i serà un web que des de Diputació han treballat i millorarà la navegació i es podrà fer selecció per temàtica. No es limiten el nombre de propostes a presentar i posteriorment a votar ja que hi ha més riquesa per part de les persones que ho presenten i el grup motor així ho va considerar. Una selecció prèvia implica subjectivitat.

En el moment de disposar de la difusió la farem arribar a les AAVV.

Banc del temps

Una vegada signat el conveni amb l’Associació Salut i Família, ja s’està treballant per tenir un grup de suport que tindran formació i el software per poder engegar el projecte.

Més endavant es farà una sessió amb tota la ciutadania.

Convenis FAGEM i PIMEC per potenciar el comerç i l’ocupació

Amb aquests convenis aconseguim recolzament i noves eines per donar suport a l’ocupació a nivell formatiu, col·laboració en la presentació d’ofertes per captar treballadors, altres.

Es faran públics els acords tant per les empreses com per les persones que busquen feina.

Mobilitat: carrer amb canvi de vorera d’aparcament cada 15 dies

Des de l’Ajuntament s’explica que es pretén canviar els trams de carrers que queden amb canvi de vorera d’aparcament cada 15 dies, poder passar-ho a un cop al mes.

S’ha fet un sondeig als que ho fan un cop l’any i funciona bé, però en aquest cas la proposta és mensual. Es farà un bustiatge als veïns.

Per altra banda, s’informa que la Riera ja ha canviat de sentit en el tram de cantonada Gran Via per adaptar-ho al recorregut de l’autobús urbà.

TEMES COMUNS DE LES AAVV

IBI i pressió fiscal

L’equip de govern agafa el compromís de no pujar d’IBI (IPC apart).

Adhesió de AAVV Can Farrerons a AVV Premià Centre

Sebastià Guirao disculpa la no assistència de Carme González, antiga presidenta de l’AAVV Can Farrerons. Explica els passos fets que han estat consultar a la Generalitat, l’acceptació per part de Premià Centre i reunió amb la Junta de can Farrerons. Ara estan fent la redacció d’un document conjunt per anar a registrar el canvi d’estatuts on s’afegirà can Farrerons.

L’Alcalde exposa que no veu clar el canvi si no hi ha representació ni junta actual de Can Farrerons no pot ser que puguin representar ni acordar un canvi. El president de AAVV Premià Centre comenta que la Junta de 6-8 persones sí que està activa. S’explica que s’ha de fer una assemblea amb l’acta corresponent i el nombre de persones assistent. Ha d’haver un acord formal en el que els representants del barri vulguin fer el canvi.

Pla local de comerç

S’acorda treure aquest punt dels ordres del dia futurs ja que l’espai on tractar aquest Pla serà el de Comerç amb les associacions de comerços.

Autobús gratuït

S’explica que ja s’ha fet el canvi de direcció del tram de la riera per on passarà l’autobús. A la pregunta sobre el recorregut s’explica que el plànol ja està publicat. És el següent:

http://premiademar.cat/document.php?id=14249

Respecte a la pregunta sobre la seva gratuïtat, l’equip de govern creu que sí. Les autoritats del transport marquen que el preu ha de ser compartit entre el prestador i l’usuari. A banda, ha d’haver bitllet que és l’assegurança. S’està redactant un conveni entre les diferents parts entre elles el departament de territori de la Generalitat i l’Ajuntament.

A la tardor està previst l’inici del servei. L’autobús tindrà 35 places, tindrà parades i recorregut de ½ hora.

S’està fabricant l’autobús que serà específic de Premià, i es tindrà entre gener i febrer, mentrestant es tindrà un de provisional. La voluntat del consistori és que fos 100% híbrid però aquests són de format gran i no passen per alguns dels carrers del recorregut.

Fernando Izquierdo apunta que si hi ha la possibilitat de poder gaudir del servei la gent que més lluny està de l’estació. Tot i que comenta que, de moment, veiem a veure com funciona.

L’Alcalde comenta que el que s’ha volgut amb aquest recorregut és apropar serveis.

Radio Premià

Les AAVV i la COAV han de demanar directament a la ràdio un espai per informar. Des de l’Ajuntament no intercedim en els continguts de la ràdio.

Baranes a la platja de la descàrrega

Sol·liciten poder posar alguna cosa disuasòria ja que l’espai és molt estret i passa molta gent. Des de SSTT ja s’ho han mirat, amb el mar i la sal el suport a posar no és fàcil, el manteniment és elevat.

S’explica que aquest 2018 no podrà ser.

Il·luminació platja

L’Ajuntament de Masnou ens ha demanat informació sobre la il·luminació instal·lada per part de l’Ajuntament. Són un llums que permeten que a l’hivern fins i tot pugui baixar la intensitat.

Les AAVV demanen si es pot promoure que es connecti amb el Masnou, confirma l’Ajuntament que s’ha parlat amb el regidor de Masnou i que ho estan valorant, tot i que cal tenir en compte que el Masnou té un tram més gran que Premià de Mar i que el cost és elevat.

PREMIÀ CENTRE

Projecte gran Via

L’endemà d’aquesta reunió hi ha una reunió de comerços per veure com està funcionant la nova Gran Via.

Hi ha aspectes de les preguntes que són tècniques, els tècnics de l’Ajuntament apliquen el plec de condicions del contracte en el moment que s’ha de fer, el primer interessat és l’Ajuntament.

Legalment, els diners que puguin venir pel retard en la finalització de les obres no es poden repartir.

Segons la moció proposada per ERC es van posar 10.000 € pels comerços afectats per les obres de la Gran Via, s’han destinat 10.000 tiquets d’aparcament els quals no han estat tots gastats.

Les AAVV no entraran en les certificacions, en tot cas qui fiscalitza son els partits polítics, en aquests aspectes tècnics són els partits polítics que han de validar. Tampoc s’entrarà en les decisions governamentals.

La finalitat de les reunions de la COAV és poder construir un poble millor.

Informe tala arbres Gran Via

Les explicacions sobre l’informe de la tala dels arbres sol·licitada són tècniques, les decisions sobre on es tala i quins arbres es talen són també tècniques i aquests tenen les seves obligacions,

responsabilitat i tasques. L’empresa que fa el manteniment de l’arbrat s’assegura de complir amb la normativa i sobretot en seguretat perquè no passi res. No hem de posar en dubte el que els tècnics diuen.

Sobre l’informe dels tècnics, els tècnics eren in situ al lloc i van veure l’entramat de les arrels i on estaven agafades no era prou sòlid i podia fer que l’arbre trontollés. La decisió tècnica de talar l’arbre es va prendre en el moment de l’obra.

La presidenta del barri de Llevant comenta que hi ha molts plataners malats. També es comenten les palmeres del passeig.

Planificació poda

Es pregunta pel sistema de poda d’aquest any. La regidoria explica que en el ple de juny es van explicar les actuacions a fer al respecte.

Contenidors carrer Enric Granados

Es va fer una campanya senyalitzant i va anar bé. Al desaparèixer els senyals el president de l’AAVV Premià Centre opina que torna a estar igual que abans. Aquests contenidors es netegen molt.

Segons el president de AAVV Premià centre s’han corregit algunes coses, com que abans hi havia una única persona al camió i ara són dues persones.

L’Ajuntament informa que s’han aixecat 4 actes de comerços que llencen la brossa on no els correspon.

Es comenta un problema en el pedal del contenidor, es pren nota per arreglar-lo.

Voreres carrer Enric Granados

Sol·liciten arreglar els panots que estan en mal estat.

BARRI BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Poda dels arbres de la carretera de Premià de Dalt

Es farà a la tardor segons un criteri tècnic.

Plaça sense nom

Ja està l’obra licitada amb un import superior als 200.000 €. Inici previst abans de finalitzar l’any.

Plaça Maresme

Es va fer un procés d’exposició pública i de participació sobre la plaça. S’informa que s’han renovat els arbres.

Carretera de Premià de Dalt i camí del Mig

És un terreny privat. L’entitat reclama que torna a estar ple d’herbes molt altes i que fins i tot s’han vist rates que entren a les cases. El propietari està localitzat. Es demana que es pugui fer alguna cosa per part de l’Ajuntament com a condició sanitària.

Neteja: Carrers Sant Ferran, Maresme, carretera de Premià de Dalt, carrer Barri Banyeres i Camí del Mig

Hi ha per una banda el servei ordinari de neteja i per altra el servei de reforç que no té un itinerari fix, sinó que respon a incidències.

La freqüència de la neteja del qui va amb la bicicleta és diari.

Mercat dijous

Insisteixen que els cotxes estan mal aparcats el dia del mercat ambulant.

AVECA

Coloms

Es revisaran algun dels punts comentats.

Semàfor carretera de Premià de Dalt amb gran Via

S’ha comprovat que sí que té ús per evitar l’entrada d’uns cotxes quan un altre tram està verd.

BARRI EL PALMAR

Parc del Palmar

L’Associació fa arribar a l’Ajuntament que els veïns estan molt contents amb les noves instal·lacions fetes al Palmar: pista multi-esportiva i parc de calestènia. Es comenta que esta revist posar també un camp de volei.

Clavegueram

L’Ajuntament diu que es farà. La neteja ja s’ha fet. Es confirma que l’obra de l’obertura de la Gran Via ja està licitada i per tant en breu començarà, cosa que solucionarà part d’aquests problemes que hi havia.

Il·luminació i accessibilitat del Parc del Palmar

Està pendent

Falta cobertura de telefònica

Pendent, es farà gestions amb Movistar.

Metal·logènia

Volen fer una reunió monogràfica al respecte, els veïns del barri tenen una proposta, volen presentar-la i que sigui una reunió amb totes les AAVV i els partits polítics.

III Cursa contra el càncer

Es dóna informació sobre la propera cursa contra el càncer que serà el dia 21 d’octubre amb sortida i arribada a la plaça dels PPCC.