ACTA REUNIÓ 12 NOVEMBRE 2018

 


Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova l’acta de la sessió anterior.

TEMES COMUNS DE LES AAVV

Agraïments

AVECA presenta una carta d’agraïment per les millores que s’han fet recentment com la poda dels arbres a la Riera, col·locació de les jardineres, crida al civisme, el mural enjardinat de la NII i altres. Les altres entitats ho subscriuen. L’Alcalde ho agraeix en nom seu i de la resta de companys en especial de Medi ambient que se’ls farà arribar.

Taxa servei de gestió de residus municipals domèstics rebuda en alguns pàrquings

Des de l’Ajuntament s’explica que no és un impost nou sinó que en l’última actualització del padró s’ha detectat alguns pàrquings de més de 4 places que no se’ls havia fet arribar dita taxa. És una taxa que ve del 2006, per primer cop a l’Ordenança fiscal 4.7. En cap cas es procedirà a liquidar endarreriments.

Les entitats tenen dubte sobre quins residus es poden generar en un pàrquing. De totes maneres, com és un tema que conceptualment genera dubte, quedem que concretarem més.

Can Sanpere

S’explica que el valor previst és un valor estimat que s’ha de posar al jutjat . S’ha de preveure que el propietari presentarà recurs al respecte. S’explica que no hi ha una partida independent, sinó que l’import surt del pressupost total de l’Ajuntament. La proposta de modificació que es va presentar al Ple inclou la possibilitat de construcció d’un edifici bufanda que, en base a les necessitats finals econòmiques que el jutge acabi resolent, podria ajudar a reduir l’import total a pagar.

En el Ple es van presentar més de 5 propostes i al final es va aprovar la que conserva un edifici bufanda a la banda de la Gran Via.

Empadronament

Respecte a la moció aprovada el mes d’octubre per tots els partits polítics es comenta que no s’està incomplint cap llei. La llei marca que és potestat dels ajuntaments demanar l’escriptura o contracte però no és obligatori. Aquesta llei està aprovada i parla de poder identificar l’habitatge per mitjans diferents que no sigui el contracte de lloguer o l’escriptura.

Les persones que sol·licitin empadronament sense tenir un contracte de lloguer o escriptura de propietat no són persones sense identificar. Caldrà la valoració de Serveis Socials i de la policia per saber si realment està vivint on diu.

En relació a la pregunta sobre els okupes, no es preveu un efecte crida. I sobre que als propietaris se’ls rellogui el pis, l’Alcalde apunta que són els propis propietaris que han de controlar-ho.

PREMIÀ CENTRE

Pantalla leds

Es posarà una de nova, ja que encara està en garantia i realment no funciona correctament.

Llicències ocupació de via pública

L’entitat comenta que algunes terrasses s’estan apropiant de la zona de pas, deixen les taules tot el dia i nit al carrer, para-sols amb publicitat, etc.

S’està fent seguiment de l’ordenança. Els tècnics ja s’han repartit les zones a inspeccionar. Ja s’ha avisat tres cops.

AVECA

En relació a les plaques dels noms dels carrers, proposen que al casc antic pugui haver plaques fetes amb ceràmica i pintades. Des de l’Ajuntament s’explica que de moment estan recuperant la placa blava i es va homogeneïtzant, es va fent a poc a poc per temes pressupostaris per cobrir tots els carrers del poble.

Respecte a cobrir els contenidors on es pot es mirarà de fer, on hi hagi espai suficient. No es podrà fer a tot arreu. A can Manent es va fer i ha quedat molt bé.

BARRI EL PALMAR

Obertura Gran Via

No podrà acabar en data 31/12.

En relació al sentit de la circulació, abans de canviar res es farà un debat amb el propi barri (El Palmar i Gas). No està previst amb l’obertura canviar sentits de circulació abans de parlar amb els barris afectats. Els veïns diuen que des del barri tenen propostes

A més tot aquest tema va lligat a poder treure les places d’aparcament de l’esplanada del Palmar i en un futur a la rotonda que permetrà desviar la circulació dels vehicles pel marge del poble. El canvi de circulació de la carretera de Premià de Dalt no es farà abans de tenir la rotonda.

En relació a l’asfaltat de la vorera de Torrent Malet, de moment es farà una actuació petita ja que està pendent la urbanització de tota la zona de Metalogenia que arriba fins aquest tram.

Metalogenia

En relació a les propostes que els veïns volen presentar a la COAV sobre l’espai de Metalogenia queda confirmat el 3 de desembre a les 19 h.

BARRI BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Descampats a ambdós costats de la carretera de premià de Dalt

Agraeixen la neteja però comenten que a l’altra banda també hi ha un descampat. S’ha requerit ja al propietari.

Per altra banda, es farà una protecció pels vianants que passen perquè en aquella zona vagin més segurs. És una solució provisional ja que la definitiva serà la que sortirà de les obres de la rotonda.

Oratori

Els veïns del barri manifestaven inquietud i van fer arribar preguntes a la reunió de veïns que es va tenir en el barri per part de l’equip de govern.

S’explica que no hi ha grans novetats al respecte. Existeix un avantprojecte d’un arquitecte contractat per l’Ajuntament d’una proposta d’íntegrament de l’espai. Hi ha previst un oratori amb la  cabuda actual i la part superior amb sales de reunions i de formació a l’abast de tothom.

La comunitat musulmana el té, l’han de valorar i fer-se’l seu. També han de valorar si poden assumir l’import econòmic de la construcció. L’acord passa per una cessió del terreny a canvi d’un altre terreny que és seu. En el cas que estiguessin d’acord la comunitat musulmana aleshores hi hauria exposició pública del projecte.

La proposta està consensuada amb tots els partits polítics.

Brutícia als carrers

Es lliuren dues cartes de veïns del barri al respecte de la brutícia.

En una d’elles es plantegen propostes: la instal·lació de plaques fixes sobre la neteja, xerrades a les escoles per part de voluntaris, etc. Davant de les propostes l’Alcalde comenta que Fernando Izquierdo pot passar-li el telèfon de l’Alcalde per veure les propostes que planteja.

L’Ajuntament està fent una campanya de civisme amb l’edició d’un còmic que es repartirà a totes les llars. En aquest còmic han participat també alumnes de les escoles de Premià de Mar.

El representant de AAVV El Palmar comenta que en alguns casos la policia té una actuació difícil ja que a vegades se li torna a contra per part de la gent. El cap de la policia comenta que és difícil detectar si vas d’uniforme i que en altres municipis també passa el tema de la manca de recollida de les caques dels gossos. En tot cas, no s’ha d’encarar ningú a la gent. Es comenta el cas d’una persona que ha estat denunciada. També hi ha gent que deixa els gossos deslligats.

Es comenta la carta del veí sobre la poda i les fulles dels arbres al seu carrer i es pren nota.

Coloms

L’actuació primera ha estat esporgar els arbres i ara es veurà el resultat.

Parc Voramar

Inici de les obres la setmana del 12 de novembre i la previsió és de tres mesos.

Mercat dels dijous

Aparquen els vehicles a la plaça sense nom i també més avall. Els veïns del carrer Montserrat a vegades no poden sortir ja que els vehicles mal aparcats tapen la sortida. El representat dels veïns comenta que es sanciona als veïns a la nit si estan mal aparcats i en canvi sembla que als del dijous al matí no se’ls multi.

El cap de la policia explica que ja s’han posat multes. També ja han estat avisats.

El dimecres a la nit els veïns de la zona del mercat tenen problemes per poder aparcar, no hi ha pàrquings disponibles ni de pagament. Demanen que plaça de pàrquing que desaparegui que se’n creï una altra.

Il·luminació Plaça de la petanca

Abans de canviar llums es farà la poda per una vegada feta avaluar si encara s’ha de reforçar. Per altra banda, amb el canvi d’il·luminació s’estan revisant els punts foscos que hagin pogut quedar en el municipi.

PRESENTACIÓ DUPROCIM

El cap de la policia local presenta un resum del document aprovat del Pla de protecció civil municipal (DUPROCIM).

Aquest pla ja el tenia l’ajuntament (municipis de més de 20.000 habitants s’ha de tenir) però s’ha actualitzat. S’ha fet un estudi dels elements vulnerables de Premià de Mar: onatges, vents pluges, etc. Hi ha hidrants que han canviat, ja que ara hi ha més, a banda el port també s’ha inclòs. Està homologat per protecció civil.

Preveu un centre de coordinació avançat amb la intervenció de bombers, mossos, policia, sanitaris, brigada (per exemple sal als carrers), etc. També hi ha particulars que han col·laborat com el Sorli en el cas d’aliments o un particular en cas de nevades que calgui un tractor.

Hi ha dos tipus d’emergències: les previsibles i les no previsibles, el document té en compte ambdues classes.

CAMPANYA DE NADAL

El regidor de Promoció Econòmica explica que enguany es farà també descentralitzada amb activitats a Mercè Rodoreda, Dr. Ferran , carrer Mercè, Can Boter i també a la plaça dels PPCC. També a la plaça de l’Ajuntament i carrer Sant Antoni. El 15 de novembre es presenta a les associacions de comerciants perquè també puguin dir la seva. Es destinaran 30.000 €  a la campanya de nadal.

L’enllumenat continuarà com cada any, anant ampliant les zones sobretot  zones comercials.

Serà entre l’1 de desembre i el 31 de desembre.

AUTOBÚS URBÀ

Ja s’ha iniciat el servei amb bons inputs de moment. El tiquet és el títol de transport que alhora és l’assegurança. En un futur es preveu una targeta ciutadana que s’haurà de validar. Es vol que sigui universal i que tingui almenys una durada d’1 any, s’està negociant aquest punt amb l’autoritat del transport.

És un servei per a tothom. També ha de servir per deixar el cotxe aparcat i moure’s per dintre el poble amb transport públic.

Propera reunió: 21 de gener de 2019 a les 19 h.