ACTA REUNIÓ 5 FEBRER 2018


Aprovació de l’acta de la sessió anterior:

S’aprova l’acta de la sessió anterior.

Presentació del servei de control de la neteja als carrers

Josep Puig presenta el nou servei, que neix amb la voluntat de ser un servei de control per fer una tasca d’inspecció així com el corresponent seguiment de la resolució dels problemes detectats en l’àmbit de la neteja als carrers. És un servei pensat per a l’acció immediata i també de control dels punts negres del municipi.

Les entitats pregunten com es pot contactar i el sistema és el mateix a través de l’aplicació premiaactua. Aquest servei ve a reforçar la presencia al carrer per detectar immediatament situacions de neteja per solucionar-ho ràpidament.

Presentació del servei d’educadors de carrer

Carme Bastida i Anna Canals presenten el nou servei que té per objectiu de combatre l’absentisme escolar i donar suport als adolescents i joves. El servei conta de dues persones que treballaran en horari de matí i tarda depenen del dia.

Els educadors no aniran identificats ni uniformats perquè es tracta de treballar els vincles amb els joves. Faran observació, detecció de col·lectius de joves, de situacions de risc, d’absentisme escolar. Estaran en coordinació amb la policia de proximitat.

Començaran per tres places de Premià (Sardana, Nova i Països Catalans), però aniran detectant necessitats i altres espais.

Es coordinaran amb altres equipaments com centre cívic, biblioteca.

Manel Egea comenta que fa un temps hi ha un col·lectiu a la Rambla de la Lió, i en Fernando Izquierdo parla de la zona de la petanca del Barri Banyeres-Solimar-Nou Premià

Temes de l’ordre del dia de les AAVV

Temes comuns

CAN SALAMÓ

Es fa un resum del ja enviat a les entitat:

- Projecte executiu: lliurat

- Aprovació projecte: aprovat

- Licitació obres: de febrer a maig

- Execució obres: entre juny i setembre

El funcionament serà similar al centre cívic, se sol·licitarà dies de reunions, xerrades etc i es reservarà l'espai per aquells dies. Les entitats que vulguin sol·licitar l’espai ho han de fer Mitjançant instància, Premià Centre ja ho ha sol·licitat i l’associació Contra el Càncer també.

PLATGES

Pepita Pla exposa que es necessita sorra a les platges que és una demanda de molts veïns del municipi.

Manel Egea explica que no s’ha de tocar la sorra del mar perquè és irrecuperable i danya el fons marí.

Fernando Izquierdo diu que de la bocana del port es pot treure.

L’Alcalde diu que hi ja una demanda veïnal al respecte amb signatures entrades a l’Ajuntament, per tant s’ha de buscar la millor fórmula entre tots. Els espigons és la solució més definitiva en el futur.

Josep Maria Ripollès diu que s’ha de fer una valoració en profunditat. Els espigons no és competència de l’ajuntament.

Miguel Moreno parla que la solució ha de ser ecològica i que l’import és molt elevat.


AUTOBÚS CIRCULAR

L’objectiu de l’autobús és fer un recorregut circular amb una freqüència màxima de ½ hora per tal de potencia el comerç per una banda, i alliberar el poble de cotxes, per altra.

Fernando Izquierdo creu que aquest recorregut per la Gran Via i la nacional II serveix per mig poble però no per la resta, sobretot pels veïns del barri que representa. Els veïns del Barri Banyeres-Solimar-Nou Premià abans tenien l’opció d’agafar el C14 però ara aquesta opció ja no hi és.

En quant a pàrquings, a la zona de dalt es farà una nova zona d’aparcament. S’agafa el compromís d’anar a mira la zona del barri banyeres per aquest tema.

En Sebastià Guirao proposa que la línia C30 pugui anar per un altre lloc que no sigui la Gran Via.

El regidor d’Urbanisme explica que el recorregut no està tancat i que l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) farà una proposta en funció de criteris tècnics. El que segur que no podrà anar per tot el poble perquè la freqüència aleshores seria molt alta.

SUBVENCIONS FESTES DE BARRI

L’import d’enguany és el mateix que el 2017: 5.000 €

S’aprova el calendari proposat per l’ajuntament per presentar les sol·licituds:

Data límit: 06/04

Data límit confirmació import definitius per cada entitat: 20/04

Barri Premià Centre

Els temes estan explicats al full de seguiment de temes.

Barri Banyeres-Solimar-Nou Premià

ORATORI

Encara no s’ha fet la reunió ja que entre la comunitat musulmana hi ha alguna discrepància entre ells sobre el projecte. L’Ajuntament prèviament vol conèixer el pressupost de tota l’obra i aquest procés fa que s’hagi demorat la reunió prevista. La comunitat planteja un projecte valent i hem de tenir la garantia que el puguin pagar. Hem d’assegurar que es compleix amb la proposta de centre obert, es necessita un projecte tècnic bàsic. El projecte l’assumirà l’Ajuntament i ens dirà que costarà, com serà i la definició del mateix. L’objectiu es manté: centre cultural polivalent, amb una integració de la com unitat amb la població.

Serà una concessió administrativa per un temps. El solar del carrer Pilar el cedeixen.

Proper pas: encarregar el projecte i definir un calendari amb l’arquitecte.

Patis oberts

Els patis oberts suposen l’obertura de tres escoles els caps de setmana i festius escolars per a que la canalla pugui jugar i substituir les places.

S’inicia el 10/02 i les places són La Lió, sant Cristòfol i Mar Nova.

Fernando Izquierdo proposa obrir una a la zona del barri Banyeres –Solimar-Nou Premià.

S’explica que al Palmar hi ha la proposta de fer pistes esportives quan s’hagi obert la Gran Via.

Projecte “no puc esperar”

Arrel d’una moció presentada l’Ajuntament s’ha adherit a aquest projecte per tal que persones amb certes malalties o disfuncions puguin fer us dels lavabos. Hi ha un aplicatiu on podran veure els equipaments municipals i els seus horaris. Es presentarà als comerços per si es volen associar i adherir. Les persones disposen d’una targeta identificativa.

Fira d’estiu

Es continua amb la proposta de fer-la rotativa. Per aquest 2018 la ubicació seria can Pou. Es considera que la fira s’ha d’adaptar al poble i no al revés. S’està mirant la zona de davant de l’institut.

Altres:

METALOGÈNIA

Mercè Rubio, representant del barri del Palmar, recorda que van proposar fer una reunió amb polítics per veure propostes interessants que puguin sorgir de la zona de Metalogènia. Es comenta que no només Melalogènia sinó també altres.

L’Alcalde proposa que aquesta podria ser una de les reunions monogràfiques que les normes de funcionament preveu. Finalment es considera tractar aquest tema a la propera reunió juntament amb els temes propis de les associacions de veïns.