ACTA REUNIO 1er ABRIL 2019


TEMES COMUNS DE LES AAVV


Festes de Barri

Enguany hi ha un pressupost de 5.000 €.

Calendari:

            -Fins el 23/04: presentació dels projectes i del pressupost detallat

- 03/05: data màxima de resposta per part de l’Ajuntament de l’import final a atorgar a cada entitat

- 08/05: data límit per presentar el programa complert de la festa de barri per a que pugui sortir al programa de festa major

La presentació del projecte es pot fer per correu electrònic o per instància genèrica

Escrit sobre el cablejat

Es presenta un escrit signat pel president de la COAV sobre els problemes en el cablejat de les telefòniques i també elèctric. S’agraeix l’escrit. Per part de l’Ajuntament s’ha anat a veure les companyies i s’està al darrera.

El regidor d’Urbanisme i Obres Públiques proposa com a mesura més contundent encarregar un estudi i detallar totes les anomalies de telefonia i elèctriques. L’objectiu és tenir-ho inventariat i amb això poder anar a les companyies. En alguns casos també hi ha temes d’accessibilitat, en relació als  pals instal·lats a les voreres. Aquest any s’intentarà arrencar el projecte. Quan estigui es farà arribar a les AAVV per que se’l revisin i, si pot ser, tenir signatures de suport per part del les AAVV. En tot cas, es consensuaria.

En relació a si s’ha de soterrar, es comenta que soterrar es fa quan és un edifici nou però en edificis que no són nous es pot passar per la façana ben travat a ella. Pels cables de corrent aquests van grapats perquè han d’estar en alçada i així s’evita tenir molts pals.

RENFE – tarifa 1 zona

L’alcalde explica en relació a la integració a la tarifa de RENFE 1 zona vàries alternatives:

-    Entrar a l’àrea metropolitana com alguns municipis que han entrat recentment. En aquest cas, s’ha de col·laborar econòmicament en el sosteniment de l’àrea metropolitana. Té una sèrie d’avantatges més enllà de la targeta i s’ha enviat un escrit en el que mostrem que estem interessats. Hi ha altres serveis com els autobusos. Els municipis de l’àrea metropolitana paguen una taxa d’IBI. Aquesta taxa és un 1-2 per mil del valor cadastral, el regidor d’ERC comenta com a exemple que per una vivenda de 60-70 m2 l’increment és d’entre 60 a 100 € l’any. Arribat el moment hauríem de fer un debat al respecte. També s’ha de fer una aportació pressupostària per part de l’ajuntament molt gran per entrar.-        


  Millorar el cost de transport de la zona de Premià.

-          Implantació de la targeta mobilitat que té el Departament de Territori der la Generalitat pendent d’implementar. Aquesta targeta es paga per ús i per distància. S’havia d’implantar el 2019 però ara estan parlant del 2021. En aquest sentit tots els partits polítics amb representació al Ple van aprovar una moció demanant explicacions del retard i demanant accelerar la seva implementació. I en tot cas es demana que mentrestant que sigui considerat Premià zona 1. A curt termini no està prevista la implementació, però el que és més viable sembla que hagi de ser la targeta mobilitat.

Semàfors per invidents a l’estació

Des de l’Ajuntament al rebre l’ordre del dia d’aquest tema, es va fer anar a SECE a comprovar-ho i ens han dit que funciona correctament. Segons la representat de l’AAVV Premià Centre no funcionar correctament encara i tampoc el de carretera de Vilassar de Dalt amb Gran Via. Tornarem a revisar-ho.

Sorra a les platges a l’estiu

Es farà igual que l’any 2018. Ja s’ha sol·licitat per escrit que es faci el transvasament. Per altra banda, s’ha d’acabar la licitació dels espigons del ministeri, però no estarà per l’estiu.

Es comenta que l’any passat el transvasament de la sorra no va arribar a l’estació. Es va sol·licitar que arribés.

Ubicació de la fira

Aquest any es farà al Palmar.

El president de l’AAVV El Palmar comenta que semblava que la rotació hagués de ser provisional fins a trobar un espai definitiu. Pregunta pel port. Es respon que en el port no hi ha suficient espai. Fins que no surtin alternatives es seguirà fent la rotació. Recalcar les normes que es van fer en el seu moment, en aquest sentit adjuntem el que es va acordar l’any 2018:

L’horari de funcionament de la megafonia (única i amb control centralitzat) és el següent:

En relació a la seguretat, hi haurà un vigilant de seguretat privada en horari de màxima afluència de públic que romandrà  fins el tancament de l’activitat. Del tancament fins a les 9:00 h del matí hi haurà un altre vigilant. A més, els titulars de les atraccions participaran en les feines de seguretat i control de l’activitat mentre es trobi en funcionament.

S’instal·laran tres cabines higièniques equipades amb inodor i lavabos com a mínim 1 d’elles haurà de ser adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

En relació a la contaminació acústica, s’haurà de complir amb el següent:

-          Grups electrògens es col·locaran allunyats de les façanes dels habitatges i si fos necessari protegits de “campanes” acústiques.

-          El nivell màxim d’emissió acústica per a la megafonia centralitzada serà de 85 dB(a) mesurats a 1 metre de distància de qualsevol altaveu.

-          Els límits que s’han de complir a la façana dels habitatges seran els de la taula següent:

El president de l’AAVV El Palmar també comenta si es podria proposar l’espai de Metalogènia. El regidor contesta que és un espai privat i que cal condicionar-lo, s’hauria de fer una inversió per poder-ho destinar a fer la fira. A banda, el firaires no voldrien anar allà, ells van proposar anar a la Riera.

Es comenta el tema de la prohibició de l’aparcament varis dies abans i després no acaben venint tant aviat. El regidor de Ciutadan’s explica que l’última vegada va passar que 5 dies abans estava buit l’aparcament sense haver arribat els firaires. El tema és que els firaires van demanar uns dies per muntatge i després no van complir. En quant a dates s’intentarà que es faci en 2 dies. Els firaires són els principals interessats que es faci ràpid.

Autobús gratuït

S’està acabant de fer revisions d’alguns aspectes. Acabarà havent títols de transport amb ATM que han de ser gratuïts. Respecte a que en determinats moments no hi ha capacitat (horari d’entrada i sortida d’escoles) el tema és que no pot ser més gran ja que per determinats carrers com el carrer de la Plaça no passa. Es proposa posar agents cívics en determinants moments , però des de la policia es comenta que no tenen autoritat legal. La policia ha estat anant en determinats moments. S’ha fet també tasca a l’institut.

AVECA

En relació als carrers previstos per aquest 2019, al estar treballant amb un pressupost prorrogat , aquests carrers previstos (carrers Aurora i Esperança) de moment està parat.

BARRI DEL GAS

Bars i terrasses

Hi ha dos bars que fan molt soroll per obertura molt aviat i per tancament molt tard. A les 5 del matí un d’ells ja fa soroll. La policia anirà a supervisar. Per ordenança ha de ser a partir de les 06.00 h, però el tema és el soroll. S’ha de parlar amb el propietari de nou perquè ja s’ha fet.

Il·luminació

La presidenta de l’entitat comenta que a l’Av. de Roma està fosc. Ara es veu perquè encara no hi ha moltes fulles als arbres.

Amb el canvi d’il·luminació s’ha d’anar rectificant i s’ha d’anar actualitzant els pals, els fanals son nous però els pals són els mateixos. De moment no hi ha pressupost per fer el canvi de pals. Des de Urbanisme es pren nota d’aquest tema.

Des del barri Banyeres-Solimar-Nou Premià també es comenta que al carrer Joan Vilanó també hi ha foscor pels arbres.

Asfalt Gran Via

Hi ha un forat a la Gran Via 54 que necessita la seva reparació. Ja està passat a la brigada.

Es comenta algunes pintades en algunes parets, des de l’Ajuntament s’estan pintant els edificis públics i algun lloc privat on hi ha molta afluència però no es pot entrar a cada escala de privats a fer-ho.

BARRI EL PALMAR

Estat obres recollida d’aigües

Hi ha dues actuacions, la part d’asfaltar el tram de la xona que hi ha entre el tennis i arranjar la reixa que està plena de sorra, s’han demanat pressupostos. En quant a la tasca de la brigada que es arreglar la vorera dels mossos i l’ampliació de la reixa començarà en breu.

Mosquit tigre

Des de l’Ajuntament s’ha detallat en el seguiment el que es fa al respecte.

El president de l’entitat remarca del perill de transmissió de malalties per part del mosquit tigre. Demana si la fumigació de la larva del clavegueram si es pot ampliar a la zona del Palmar. La zona del Palmar és un punt calent per vàries raons: jardins, piscina, el parc del Palmar i la zona de gats entre altres.

És important la formació de la gent i treballar en prevenció.

També s’ha demanat a l’Ajuntament pintar una graella de groc per no poder aparcar a la zona d’accés de dins de les fases del Palmar. El regidor d’Urbanisme comenta que si es pinta pot ser que s’hagi de cobrar gual. El president ho traslladarà als veïns. Cada president de cada comunitat té clau per accedir en cas de necessitat.

BARRI BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Des de l’entitat es vol agrair el pas provisional pels vianants que s’ha posat a la zona del semàfor, millorant la seguretat dels vianants.

Condemna acte vandàlic

Es va produir un acte vandàlic després de la ultima reunió COAV on es van presentar unes fotografies. Es va ratllar un cotxe en concret i els altres no estaven ratllats. Es demana que el que surti de les reunions sigui el reflectit a l’acta. L’Alcalde també comenta que és un fet lamentable.

Proposta de nom per a la plaça sense nom

La junta de l’associació s’ha reunit i proposen Plaça Nou Premià. Presenten una carta perquè pugui ser traslladat a la comissió del nomenclàtor.

Pavelló Voramar

Comenten que des de les 7.15 h del matí se sent soroll. I demanen assegurar que acaba a les 22.00 h, ja que també els veïns comenten que estan més estona. Des de l’Ajuntament expliquem que després d’una reunió a la primavera amb l’Alcalde i veïns en relació a aquest tema, per la temporada 2018-2019 ja es va canviar l’horari i la finalització  és  a les 22 h.

Altres temes

Respecte a la plaça sense nom per la nit és molt fosc la zona del carrer Sant Francesc, per les branques. S’anirà a mirar. El regidor d’Urbanisme explica que avui han anat amb un tècnic per revisar la millora de l’espai.

Proposen treure l’skate segons ells, ara no té cap sentit i només fa soroll. Com a alternativa posar algun banc. Des de l’associació de veïns del Gas es comenta que, si no és per la nit el soroll, les places han de tenir vida.

Comenten si en el parc es posarà resina, el regidor d’Urbanisme comenta que és car i tampoc dóna molt bon rendiment.

L’aparcament de cotxes segueix igual el dia del “mercadillo”, sobretot a la zona de la plaça sense nom.

Els paradistes deixen les furgonetes a prop perquè han d’anar reposant el producte. Hi ha dues coses: per una banda l’aparcament i per altra alguna furgoneta a sobre la vorera però que es pot passar. Sobre les voreres els paradistes no haurien d’estar. Hi ha casos concrets també a Salvador Espriu i Maria Eulàlia Capmany.

Poda

Hi ha hagut un cert endarreriment. Respecte a la poda dels arbres Can Boter encara no està fet. S’anirà a revisar.

Pàrquings

Quan estigui la rotonda de la carretera de Premià de Dalt del barri Banyeres feta, es reordenarà la zona d’aparcaments.  L’Alcalde comenta que s’ha parlat amb Premià de Dalt i tindran en compte l’espai que quedarà d’aparcament.

Oratori

Comenten les raons per les que creuen que l’oratori s’ha de posar en una altra ubicació, entre elles el poder ampliar el CAP.

Cementiri

Sol·liciten posar alguna reixa o algun sistema per poder tapar part dels nínxols que es veuen des del carrer.

Altres

Comenten sobre els arbustos que sobresurten de les propietats privades. Des de l’Ajuntament s’explica que ara hi ha un tècnic que va a les propietats a dir-ho a banda de de fer els requeriments corresponents. Diuen que hi ha un a Sant Ferran/Camí del mig. Es revisarà.

 Respecte el parc de l’1 d’octubre les obres estan acabades. Està sembrat i per això hi ha les tanques perquè primer s’acabi d’arrelar. Ens uns 15 dies estarà.

PREMIÀ CENTRE

Passos zebra

Proposen pintar els passos del barri que estan en mal estat. El pas de Santiago Rusiñol / Jacint Verdaguer ja està realitzat. Hi ha un pla de millora de la senyalització.


 

Llicencies ocupació via pública

Els expedients que hem obert per protecció de dades no els podem donar. El regidor d’Urbanisme comenta que el tema de les terrasses és un tema a revisar, hem d’adaptar a varis temes com el plàstic protector.

Obres

Enric Granados ja està obert al trànsit. A l’excavació es van trobar més restes del previst i es va allargar l’obra. Es va posar un límit i ara ja està anant ràpid. La plaça de la República ja està obert.

TEMES AJUNTAMENT

Aparcament

S’han aprovat dues mesures en determinades zones:

-          Barri Santa Anna-Santa Maria Tió: hi havia un conflicte amb Premià de Dalt ja que a Premià de Dalt només podien aparcar els seus veïns. S’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Premià de Dalt que en tota la zona puguin aparcar els veïns del barri dels dos pobles a qualsevol lloc del barri. Fins i tot sobre el Camí del Mig i altres. A canvi els veïns de Sta Anna-Santa Maria Tió podran aparcar a la zona verda de Can Farrerons i zones blaves de temporada per dues hores.

-          Barri del Gas: es posarà aparcament per residents de Premià de Mar entre carretera de Premià de Dalt, Gran Via i Torrent Castells. Hi haurà dues hores pels que no siguin de Premià de Mar.

Deute Ajuntament

Aquest s’ha reduït a pràcticament 0. Hi havia un saldo de romanent de quasi 10 milions € que la llei no permet destinar a inversions sinó a reducció de deute. S’han cancel·lat préstecs que tenien interessos. Queden 500.000 € a interès 0.

Can Sanpere

S’han iniciat converses tots els partits polítics per veure si és factible fer lloguer social respectant la consulta que fos zona verda. L’alcalde explica que les circumstàncies poden haver canviat i es pot estudiar la possibilitat. S’hauria de canviar el planejament i buscar finançament però si hi ha una necessitat s’ha de plantejar això.

Respecte a la pregunta sobre la indemnització, s’explica que no n’hi ha, el tema és que s’ha d’expropiar, per tant adquirir. De moment no es pot comprar perquè no està aprovat el pressupost. Ara està aturat.

L’Alcalde, al ser aquesta la última reunió de COAV de l’actual mandat, vol agrair a totes els presidents de les associacions la feina feta. I per estar tots per millorar el poble. Està convençut que aquestes reunions han de continuar en la forma que s’han endreçat. No s’ha de baixar el ritme. Les AAVV de veïns també comenten que volen continuar amb aquestes reunions.

Añadir título