ACTA REUNIÓ 1er JULIOL 2019


PRESENTACIÓ REGIDORS DE L’AJUNTAMENT

En primer lloc es presenten els regidors de l’equip de govern i de l’oposició.

TEMES COMUNS DE LES AAVV

Fira

El coordinador COAV expressa que fa tres anys es va fer una proposta de fer només 5 dies i que enguany la fira dura dos caps de setmana. El primer tinent d’Alcalde explica que si no es fan dos caps de setmana, pels firaires no compensar venir.

En relació a enguany, es va passar informació al barri del Palmar sobre horari, megafonia, seguretat, ubicació dels lavabos WC, etc. En relació a l’aparcament es confirma que a Metalogenia es podrà aparcar ja que s’ha negociat un acord amb ells i a la nova Gran Via es podrà aparcar a la banda nord segur i s’està mirant també l’altra banda.

El president del Palmar exposa que mesuraran l’impacte d’enguany i faran una avaluació després per part del barri. Es comenta que d’aquí a tres anys, es podria mirar si la opció de fer-ho a l’obertura del nou tram de la Gran Via és possible.

AVECA

Plantegen poder fer una reunió específica AVECA amb l’equip de govern per veure les principals mancances en relació a l’arranjament de carrers: clavegueram, enllumenat, etc. Des de l’Ajuntament s’explica que és una qüestió pressupostària tot i que es poden veure les necessitats.

També respecte el futur de la NII com a futur passeig marítim, l’entitat pregunta al respecte. Es contesta que depèn que l’autopista deixi de ser de peatge. Hi ha un conveni amb la Generalitat que allarga sine die el peatge del Maresme.

Es comenta sobre la regeneració de les platges. La solució plantejada pel ministeri a llarg termini l’Ajuntament hi dóna suport, i de moment, el transvasament anual de sorra l’ha de complir el port segons contracte.

Finalment , feliciten per la política d’enjardinament i neteja i es demana que es continuï.

BARRI EL PALMAR

Barana de fusta platja de la Descàrrega

Es comenta aquest punt per part de l’associació de veïns. És un tema pendent , el 1er tinent d’alcalde comenta que és un espai que no és de titularitat municipal, i de fet, s’està parlant amb costes. Ells han d’autoritzar a l’ajuntament. El president de l’AAVV comenta que si pot ajudar parlant amb el síndic de greuges perquè és un tema de seguretat. L’alcalde comenta que es pot fer però que no creu que valgui la pena.

Canvi ubicació contenidors Torrent Malet

Cada vegada la circulació per aquest carrer és més intensa, per tant l’associació proposa canviar la ubicació dels contenidors a la banda dels mossos, per preveure accidents. Des de l’ajuntament es recull la proposta i es mirarà dita ubicació.

Pacificació carrer del tennis/passatge El Palmar

L’associació proposa senyalitzar com accés a veïns. Amb les pilones no passaran després els vehicles.

Neteja

L’Associació demana més freqüència de neteja a la platja i el carrer del tennis.

És important que qualsevol incidència es vagi fent a través de l’aplicatiu Premià Actua perquè així queda registrada i es pot fer un millor seguiment i avaluació amb l’empresa.

BARRI DEL GAS

Zona vermella

Pregunta com funciona la nova zona vermella. S’explica que s’està informant als conductors sobre el seu funcionament i que  a partir del 15 de juliol es començarà a multar. S’ha fet un bustiatge i la setmana passada es va posar un avís en els cotxes. Respecte a com es multarà, es farà dins del pla de la policia i s’anirà passant. Cal esperar a veure com funciona, abans de criticar. Tots volem que funcioni.

Es comenta, que dalt de la Gran Via, plaça Joan Coromines, hi ha un passeig que no es pot aparcar però que no està posat zona vermella. Es mantindrà com fins ara.

Espai per l’associació

A la fàbrica del Gas l’Associació té un espai cedit. A l’estiu al tancar l’equipament no el poden utilitzar. Volen recordar que ells necessiten un espai amb visibilitat i amb més horari.

El primer tinent d’alcalde parla de les claus intel·ligents, que es farà una prova pilot en un equipament.

Es comenta que a l’alliberar espais amb el trasllat de les oficines de l’Ajuntament a Ca l’Escoda es podrà implementar.


Neteja dels carrers

Hi ha veïns que es queixen sobretot de Gran Via cap amunt. Des de l’Ajuntament es contesta que l’empresa ens confirma que la freqüència és diària, però sembla que no és així.

BARRI BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Aparcament dijous

Reiteren sobre els cotxes mal aparcats. Proposen posar bancs perquè no pugin aparcar. Una proposta també és fer una reserva per les furgonetes el dia de mercat ara que hi haurà la carretera nova.

Es genera un debat, iniciat per la regidora de PECP-ECG sobre l’aparcament als municipis. No es pot exigir a un ajuntament que ens faci un aparcament al costat de casa. L’espai públic és per tothom i per a les persones sobretot. El vehicle és un mitjà privat de transport. La realitat és que per tots els vehicles que té Premià de Mar no es podrà resoldre tot el tema de l’aparcament. Hem de ser conscients que no sempre podrem aparcar al costat de casa de manera gratuïta ocupant espai públic.

La presidenta del barri del Gas, si que defensa que l’aparcament estigui al costat de casa.

Respecte al carrer Domenech i Montaner, el problema és caps de setmana i dijous el cap de la policia confirma que ja ha contactat amb els veïns.

Parc 1 d’octubre

La petició de col·locar un cartell a la zona infantil amb “gossos no” ja s’ha posat.

Plaça sense nom

Proposen els veïns aparells d’exercici com els de Can Vilà de Premià de Dalt. Proposta també de posar un aparcament de bicicletes. També, respecte el mur de les hortes, proposta d’arranjar el mur, el de dins sí que està bé.

Des de l’Ajuntament es diu que es farà una proposta per solucionar el tema del mercat dels dijous.

Es comenta que últimament les bicicletes baixen per la Riera de Premià des del Camí del Mig a gran velocitat, i ho fan per la vorera amb el perill que comporta.

Es comenta la plaga de papallones a nivell general.

TEMES AJUNTAMENT

Temes de seguretat

En primer lloc, el cap de la policia explica que està tot preparat a nivell de dispositiu per la festa major. Demana comprensió per part dels veïns durant aquest dies que poden haver retocs en la mobilitat en el municipi.

Participen els mossos, una empresa de seguretat contractada per l’Ajuntament i la policia local en tot els desplegament del desembarcament. En port a més afegirà seguretat privada.

Respecte a la seguretat en el municipi, comenta que el gener va ser un més complicat. S’han fet controls amb els mossos. Han baixat el robatoris a l’interior de domicili des d’aleshores. Un punt que està augmentant son les estafes, sobretot per internet. Cal tenir cura al respecte. Ara hi ha una certa estabilitat i s’espera que la festa major vagi també bé.

Un assistent comenta que en un establiment del municipi hi ha una  ocupació. El cap de la policia exposa que és un altre tema diferent al que es comentava sobre furts o robatoris. Normalment, els pisos ocupats són buits d’entitats bancàries. Ha de ser un jutge qui digui si han de marxar, la via civil és més ràpida tot i el cost.

Propera reunió: 7 d’octubre de 2019 a les 19.00 h