ACTA REUNIÒ 9 DESEMBRE 2019

 


Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova l’acta de la sessió anterior.

TEMES COMUNS

Cablejat

Les associacions de veïns aporten fotografies d’alguns punts on el cablejat de les companyies està caigut, enrotllat a fanals i altres situacions. El regidor d’Urbanisme explica que a la proposta de pressupost 2020 està previst els diners per fer una auditoria per part d’una empresa per poder anar a les companyies amb aquesta auditoria. Ja s’ha demanant a una empresa un pressupost i s’està a l’espera de rebre´l. L’estudi farà fotografies i es farà una fitxa de cada tema.

Mobilitat personal: patinets

Es va presentar una moció per part d’un grup polític al respecte de la regulació dels patinets. El regidor d’Urbanisme comenta que s’ha parlat amb els diferents grups municipals i s’està d’acord que s’ha de fer una regulació comuna amb els municipis veïns. De moment, ja s’està revisant la normativa de Barcelona. A més, trànsit ja ha fet un escalat de sancions i una regulació. Són dues coses: per una banda les sancions que ha marcat trànsit i que són generals per a tots i l’altra, la mobilitat, en que cada municipi adapta segons la seva idiosincràsia.

Es recorda que els carrers amb una bicicleta pintada de color vermell significa que la bicicleta té prioritat.

TARTER-MARESME

Zona poc il·luminada blocs Plaça Sagrada Família

Està previst a la proposta de pressupost 2020 com una de les primeres actuacions a realitzar.

Bar queixes de veïns

Hi ha queixes de veïns per un bar en concret. El cap de la policia explica que hi ha anat 17 vegades en els últims 2 anys. S’hi han fet dues entrades amb escorcoll i aixecament d’acta.

La policia alhora va a requeriment de veïns i va passant preventivament. La policia farà seguiment.

Ocupació edifici

El cap de policia comenta que des de fa dos mesos no hi ha cap queixa des que es va desallotjar, els veïns van venir a parlar amb l’Ajuntament dels problemes que els ocasionaven.

Normativa establiments comercials

La normativa ve determinada per la Generalitat de Catalunya que és la competent:

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7426/1629260.pdf

També es pot consultar el web amb preguntes freqüents:

https://web.gencat.cat/ca/actualitat/reportatges/guia-horaris-comercials/

El cap de la policia explica que si l’establiment fa més de 300 m2 no poden obrir en festius, però en menys sí, en casos determinats que siguin establiments de conveniència (venda de queviures, pa, etc).

En el cas de sanitat s’explica que consultats els tècnics de l’Ajuntament, existeix un protocol que determina, en funció del risc, les vegades que es fa la visita i es determina el seguiment a realitzar. Es divideix en:

-          Alt risc: almenys una vegada a l'any

-          Mig risc

-          Baix risc

Per determinar el grau es fan, apart d'aquestes visites, visites de classificació. Com que hi ha rotacions de comerços es fan visites també de reinspecció, justament ara s'estan fent aquestes visites de reinspecció. Aquest any s'ha fet una feina important amb visites de classificació. A banda, quan hi ha queixes també es va a fer la inspecció.

S’explica que quan és un cas concret que avisin a salut pública i aniran d’ofici.

Panots

S’ha traslladat la situació dels panots de carrer Joan Prim des de carrer Montserrat fins a carrer Jacint Verdaguer. També carrer Núria, 30. S’aporten fotografies i també algun cas de Premià Centre.

El president de la COAV comenta que hi ha altres llocs on hi ha panots o asfalt i proposa fer un dia un tema comú per tractar-ho com a globalitat. El regidor d’Urbanisme explica que cada any hi ha un partida al pressupost de Voreres per anar actualitzant-les i mantenint-les.

EL GAS

Primer de tot, feliciten la feina de la policia.

Vigilància als parcs

La presidenta de l’entitat explica que a la plaça Joan Coromines i Palmar hi ha joves que fan soroll i s’ha trencat algun element de la plaça. A la plaça del Gas van trencar la paperera i deixen deixalles. La policia no té constància de rebre trucades de veïns queixant-se del soroll però prenen nota. La presidenta proposa que l’Ajuntament tingui un espai alternatiu perquè aquests joves vinguin un espai on reunir-se. Hi ha el nou equipament Can Salamó però està pensant per horari de tardes i vespres, no de nit.

També es comenta la trencadissa de llums al passeig, ara n’hi ha trencades 15, que funcionen però s’acaba abans la bateria. Espatllades hi ha 6 o 7. Fa uns mesos l’ajuntament va posar 13 plaques noves.

Aparcament

La policia passa pels nous aparcaments de zona vermella. Entre octubre i part de novembre s’han multat 8 cotxes al Gas i 3 al Barri Santa Maria.

Neteja

Es passa nota del carrer Circumval·lació i passeig Sant Marc.

Visibilitat vial

Respecte la poca visibilitat a l’encreuament entre el c) Joan XXIII i Av. Roma es comenta que no hi ha visibilitat. El cap de la policia comenta que no hi ha cap accident i no s’aconsella posar mirall perquè la gent se’n fia del mirall i si per qualsevol cosa el mirall es mou a vegades acaba produint més accidents.

Canyes

D’acord al Decret legislatiu 1/2010 de 3 d’agost, pel qual s´aprova el text refós de la Llei d’Urbanisme, estableix l’obligatorietat legal dels propietaris de tota classe de terrenys, construccions i instal·lacions de complir els deures d’ús, conservació i rehabilitació en condicions de seguretat, salubritat i decòrum públic. L’ajuntament va sol·licitar al seu propietari la neteja per evitar problemàtiques d’incendis, i proliferació de rosegadors i altres. No ens consta que el propietari hagi fet cap comunicació ni consulta sobre la intervenció urbanística al solar, moment en el qual s’estableixen tots els estudis e informes que ha de presentar per obtenir l’autorització.  Les canyes són Americana o canya de sant Joan i és una espècie invasora que resta normalitzada a tot el territori.

La setmana vinent hi ha una reunió amb Diputació per la urbanització de la carretera de Vilassar de Dalt.

EL PALMAR

Establiment d’horaris a la pista de bàsquet i calistènia

S’acorda que s’apagaran les llums a les 00.00 h.

Plans urbanístics entre municipis limítrofs

El president del barri El Palmar pregunta si hi ha plans urbanístics creuats entre ajuntaments, ja que això afavoriria la comunicació entre els pobles, com per exemple al final de la nova Gran Via direcció Masnou. Es comenta que no n’hi ha. El que sí hi ha en projecte és unir el passeig cap a Vilassar de Mar i la il·luminació de la platja de la zona del Masnou.

Neteja

Es revisarà la neteja del passatge ja que informen que la rampa del pàrquing endavant no es neteja pràcticament.

Barana de fusta Passeig

Les entitats expliquen que és perillós ara que hi ha menys sorra. També es parla de pintar el búnker. Hi ha una proposta perquè sigui visitable però de moment ha d’esperar. Per poder posar barana s’ha de demanar permís. Des dels veïns demanen si poden fer pressió per tal de tirar-ho endavant o anar al síndic. Proposen fer una recollida de signatures ja que és un tema comú a totes.

Canvi d’ubicació dels contenidors

Al fer el canvi dels contenidors Mossos va dir que per seguretat havien d'estar més allunyats de l’edifici.

Senyalització veïns

Es sol·licita posar un senyal al carrer sense sortida només per veïns. S’aprova.

Accés Gran Via

De moment no esta previst, el terreny és particular i no ha donat permís. No es descarta en un futur, però no de manera immediata. Es va fer l’ocupació de la vorera i el talús que és el que permet la llei.

Muret zona brigada

Aquest muret que està a la zona de la brigada es va tapar un tros i faltaria fer el mateix al lateral. S’ha passat als tècnics.

Autocaravanes

El tractament és com els d’un vehicle, poden estacionar durant 15 dies consecutius. Estan allà perquè estan vigilades a l’estar al costat dels Mossos. És per motius de seguretat.

BARRI BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Gran Via

Comenten un tema que encara que no és pròpiament del barri, han vist. Hi ha una rasa des de fa temps. S’explica que és de la companyia de Gas, van venir al mes de novembre i encara no han acabat. Els tècnics estan fent seguiment.

També es comenta que pujant des de la NII cap al nou tram de la Gran Via hi ha un sortint que no està gaire il·luminat i els cotxes poden. Es sol·licita posar una pintura reflectant o més il·luminació.

Plaça sense nom

Els veïns van proposar un nom i aquesta proposta va anar a la comissió del Nomenclàtor, però no es va aprovar. A la propera reunió tractaran e tema. El president de l’entitat comenta que els veïns es queixen que l’skate els molesta, altres demandes pendents i també sol·liciten posar un horari per la pista de basquet. També reclamen dignificar la plaça. L’Alcalde comenta que s’ha de millorar i es farà quan hi hagi diners. Està previst anar fent coses al barri, s’ha fet la plaça 1 d’Octubre i la Plaça Maresme. Està previst fer reunions amb els veïns al respecte, la idea és fer-ne una cada mes.

Robatoris

El cap de la policia explica que les xifres de robatori van baixar al març i ara s’ha mantingut. Els robatoris a cases han baixat substancialment. Les xifres indiquen que acabarem l’any una mica per sota que l’any anterior.

Oratori

L’Alcalde explica que la comunitat musulmana té el projecte i si arriben a un consens es tornarà la iniciar les converses. Si no arriben a un consens s’haurà de mirar de resoldre d’una altra manera. El centre cívic que és el projecte plantejat, és un bon projecte però ho ha de consensuar la comunitat ja que són ells qui ho paguen. El cap de la policia explica que no es tenen queixes de soroll de l’oratori.  El president de l’Associació de veïns explica que als veïns els manca l’explicació del projecte i del perquè es va decidir que es faria en el mateix lloc. Elena Martín explica que falta tenir el projecte i la validació per part de la comunicat de dit projecte per poder-lo explicar detalladament.

Pistes de pàdel

Una veïna es queixa de la llum que li arriba al seu pis, els tècnics s’ho miraran.

 PREMIÀ CENTRE

Asfaltat

L’associació de veïns aporta fotos de diferents carrers. Es passarà als serveis tècnics de l’Ajuntament.

L’Alcalde explica que es voluntat de fer una reunió al mes amb els diferents barris.

BANC DEL TEMPS

La regidoria Elisenda Busquets explica que fa un any que el Banc del Temps ja funciona. Hi ha actualment 58 socis. S’explica com funciona i la importància de ser un intercanvi de serveis. Cada mes hi ha alguna xerrada informativa sobre algun tema d’interès. Es passarà més informació telemàticament a totes les associacions de veïns.

Propera reunió: 10 de febrer de 2020 a les 19.00 h