ACTA REUNIO 7 OCTUBRE 2019


Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova l’acta de la sessió anterior.

PRESENTACIÓ REPRESENTANT DE L’AAVV SANTA MARIA

Es presenta Aitor Sánchez, nou representat de l’associació de veïns Santa Maria. Explica que la junta actual s’ha donat de baixa i els nous membres estan en funcions. En quant estigui l’acta de renovació la farà arribar a l’Ajuntament. El 17/10 es ratificarà la nova junta.

L’Alcalde comenta que també s’està intentant que Can Pou-Camp de Mar tingui un representant.

PRESENTACIÓ PROJECTE RADARS

S’explica que en les següents setmanes es començarà el porta a porta veïnal dirigit a les persones majors de 75 anys que viuen soles o acompanyades d’una persona major de 65 anys. Son unes visites que faran els voluntaris del projecte Radars. Aquestes persones rebran prèviament una carta.

Aniran degudament identificats amb una samarreta identificativa, motxilla taronja i l’escut de l’Ajuntament amb la fotografia i nom i cognoms.

Si volen participar a partir d’aquell moment es farà un seguiment telefònic mensual i si es detecta que no està responent o es detecta alguna cosa poden fer el seguiment.

La zona que es començarà és entre el camí del Mig – Plaça – Gran Via. S’arribarà a unes 240 persones grans.

També formen part del projecte Radars, comerços i farmàcies, hi ha uns 80 comerços identificats.

TEMES COMUNS DE LES AAVV

IBI

Les entitats sol·liciten que la quantitat resultant de pagar l’IBI no ultrapassi l’IPC de l’any en qüestió.

En aquest sentit, l’Alcalde exposa que en la proposta d’ordenances fiscals que s’han de portar a aprovar, el quoficient d’IBI que fins ara s’anava reduint per compensar l’increment del cadastre, aquest any es mantindrà. Això suposa una mitjana de 5,6% d’increment.

Explica que s’ha mantingut durant molts anys, i que Premià de Mar segueix essent el municipi del Maresme amb una taxa més baixa. S’explica que hi ha hagut un increment de despeses i no tant d’ingressos i es fa per poder fer front a despeses bàsiques com l’increment del cost de personal, el tema de la recollida selectiva que s’ha incrementat el seu cost o les prestacions per habitatge d’emergència o socials. Aquests conceptes ja sumen u increment de 1,5 milions d’euros.

L’increment d’ingressos per aquest concepte serà del voltant de 375.000 €.

La representant de Ciutadans diu que ells no estan d’acord.

A la pregunta si l’expropiació de Can Sanpere ha afectat per haver de fer aquesta pujada s’explica que no, ja que les inversions es financien amb préstec i no amb impostos o taxes.

El coordinador de les AAVV mostra la seva disconformitat, pregunta si aquest fet s’aprovarà per ple i tots els partits polítics diran la seva posició i es diu que sí.

Cablejat

Les entitats recorden que l’1 d’abril van lliurar un escrit sobre el malestar de l’infrastructura elèctrica i telefònica per part de les empreses. Amb les últimes tempestes hi ha hagut algun cas de cables caiguts. Aporten alguna fotografia.

El regidor d’Urbanisme comenta que pel pressupost 2020 s’ha previst una partida per fer un projecte d’auditoria sobre el cablejat, fet per un extern i que ens donarà una visió global i general de la situació.

Respecte els casos concrets, des de l’Ajuntament els anem treballant amb les urgències, com el cas per exemple del carrer Esperança, cantonada amb el Centre Cívic.

Mobilitat personal: patinets i bicicletes

Barcelona ja hi està treballant ja que allà la problemàtica és molt gran. Des de l’Ajuntament la idea és buscar una normativa d’un ajuntament superior i poder-la adaptar a la nostra realitat. Les associacions comenten que ja hi ha casos i que es troben amb problemàtica a Premià de Mar.

TARTER-MARESME

Zona poc il·luminada carrer Núria

Es comenta que hi ha una zona molt fosca als blocs de la Sagrada Familia que cal il·luminar. És una zona d’us comú/privat.

L’enginyer municipal ja s’ho ha anat a mirar i s’ha posat a la llista de temes per fer la il·luminació.

Plaça Maresme

El regidor d’Urbanisme explica que la plaça i la zona del cementiri l’obra ja està feta i les voreres del carrer Núria. A més, s’ha integrat el camp de futbol en el barri amb el tancament transparent. Queda aquesta fase en la que es faran pisos de lloguer a l’edifici actual que és privat. El local s’ha de mirar que serà, en tot cas serà social.

Respecte a obrir el passatge, s’ha de tenir en compte que es va tancar en el seu moment perquè allà era una zona fosca i era perillosa. El regidor comenta que hi ha diferents opcions, però que encara no hi ha el permís d’obra demanat per part del privat.

La presidenta de l’entitat demana una reunió amb els veïns per poder participar en la configuració del projecte.

AVECA

L’entitat explica que les dutxes del Pla de l’Òs hi ha gent que es dutxa amb sabó, estenen la roba i queda tot brut. La presidenta del barri del Gas també comenta que a la platja de la zona del Palmar també passa i que també es banyen animals de companyia.

S’acorda de posar cartelleria informativa. També demanen que es sancioni. Des de l’Ajuntament es recull que hi ha un problema.

Carrer Nord

Comenten que hi ha una zona a baix de tot del carrer que es pot aparcar i sempre està ple d’uns cotxes de persones que estan ocupant una casa, proposen posar pilones o algun element perquè no es pugui aparcar. El cap de la policia comenta que se’ls multa.

BARRI EL PALMAR

Fira atraccions

Els veïns han fet valoració i consideren que les mesures adoptades enguany estan prou bé. Respecte a les conclusions, els veïns que estan més lluny doncs les mesures les veien bé, però aquells que estan més al davant veuen una problemàtica que dura 15 dies amb les terrasses inutilitzades ja que s’ha de comptar amb el muntatge i desmuntatge. Proposen que quan torni a tocar el barri per rotació que es pugui ubicar a la nova part de la Gran Via.

Barana de fusta platja de la Descàrrega

En el Pla d’usos de la platja sol·licitat ja es demana poder posar la barana. Caldrà comprar-la amb pressupost 2020.

Reforç neteja

Respecte aquest tema, la representant dels veïns comenta que els desaigües funcionen bé però falta reforçar la neteja.

Canvi ubicació contenidors Torrent Malet

S’ha fet.

Pacificació carrer del tennis/passatge El Palmar

L’associació proposa senyalitzar que no es pot circular excepte veïns. A les 17 h sobretot, amb la sortida de l’escola, hi ha molts cotxes mal aparcats. La policia hi és a les tardes. El cap de la policia comenta que fa un temps ja es va parlar amb l’escola per sensibilitzar els pares al respecte.

L’entitat torna a recordar la trobada pendent per definir el canvi de circulació a l’haver obert el nou tram de la Gran Via.

 

BARRI DEL GAS

Zona vermella

La presidenta explica que molta gent no fa cas a la zona vermella. I també que s’aparca a la zona de motos o sobre la vorera. El cap de la policia explica que han posat 26 sancions al setembre, i que ara es porten més de 30. Al juliol es va fer avisos com a campanya informativa.

El representat del Barri Santa Maria apunta també que la zona blanca demanen que els dos ajuntaments es posin d’acord. Diu que un ajuntament multa els de l’altre poble i l’altre no. L’Alcalde comenta que hi ha un acord però Premià de Dalt no l’ha desenvolupat encara en les seves ordenances. Des de l’Ajuntament de Premià de Mar ja ho hem fet i tenim l’ordenança a punt. Es comenta que s’aclarirà amb Premià de Dalt.

BARRI BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Canyes

Demanen que es controli el creixement de les canyes situades al camí provisional per vianants després del semàfor de la carretera de Premià de Dalt. L’Ajuntament ho té en compte però reforça que s’ha fet fa tan sols 15 dies.

Robatoris

Els veïns demanen que la policia passi per allà. Hi ha la pilona posada pels cotxes, però poden treure-la i entrar. El cap de la policia ho anota.

Comenten també els veïns que l’enllumenat del carrer Vilanó és molt fosc.

Aparcament carretera Premià de Dalt – Escola Montserrat

Els veïns es queixen que han posat unes roques però s’explica que abans amb els cotxes posats era més fàcil saltar a la casa del veí, i aquest es va queixar a l’Ajuntament. A banda, l’ordenança no permetia posar més cotxes. Hi ha aparcament pel màxim de cotxes possibles.

PREMIÀ CENTRE

Carrer Pilar

Els veïns proposen rotació de contenidors.

Forat Marina entre Gran Via i J. Verdaguer

Des de l’Ajuntament es passa nota a la brigada.

Bars amb molèsties als veïns zona Ernest Lluch

Hi ha un parell de bars que creen malestar entre els veïns. El cap de la policia explica que s’han fet accions, que s‘ha anat a algun dels bars i han fet identificacions. També comenten que hi ha gent consumint alcohol al carrer i que hi ha algun cotxe que està aparcat venen substàncies. El cap de la policia explica que s’han fet dues actuacions en aquella zona i que estan en coordinació amb mossos, però que a vegades les investigacions son llargues. Un altre Bar comenten que està fins a les 03.00 h obert.

Parking Gran Via entre Avellaneda i Condis

S’han trobat a vegades que els veïns per algun acte festiu no poden entrar i sortir del parking. El cap de la policia ho anota i revisaran perquè no passi.

BARRI SANTA MARIA

El regidor d’Urbanisme explica que pel 2020 està pressupostat arreglar el carrer Girona, inclòs el clavegueram.

El representant comenta que a la zona de Premià de Dalt estan posant bandes reductores. Des de l’Ajuntament es comenta que també hi ha la opció de posar jardineres per la reducció de la marxa, que ens altres zones del poble s’han posat.

El representant de l’entitat comenta que es posin d’acord els dos ajuntaments.

 

Propera reunió: 9 de desembre de 2019 a les 19.00 h