ACTA REUNIÓ 27 MARÇ

ACTA REUNIÓ COAV

Maribel Fernández, representat del barri de Can Ferrerons explica que, per raons personals, deixa de ser la representant del barri a les reunions de la COAV. Tant els representants polítics com les diferents associacions de veïns agraeixen la tasca que ha realitzat i la seva implicació i desitgen molta sort en aquesta nova etapa.

 BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Rotonda: Es fa recordatori de la necessitat de dignificar l’aparcament situat al triangle per sobre de la rotonda. Tècnicament s’explica que està pendent la redacció de la documentació tècnica. Disponibilitat pressupostària: 50.000 €.

-        Parada autobús: Es recorda la necessitat de posar un banc i una marquesina a la parada de bus, propera a la rotonda. Està pendent per part dels tècnics de l'estudi econòmic, possiblement es podrà realitzar amb una subvenció AMTU.

-          Carrer Montserrat: Els veïns demanen que es torni a posar el fanal que hi havia i que es va treure. Tècnicament s’explica que la reposició està prevista. Hi ha una llistat d'actuacions a realitzar que es va duent a terme.

-          Carrer Domenech i Montaner: Hi ha un arbust que envaeix la via pública i tapa un fanal, Es mostra la fotografia a la reunió. S’anota i es requerirà als propietaris que esporguin.

-          Tapa clavegueram: Hi havia una tapa de clavegueram al passatge Pintor Fortuny que no empassava l’aigua. És un tema resolt.

-          Mobilitat: Tècnicament s’explica que està previst repintar tota la línia continua i discontinua al Camí del Mig entre Torrent Malet i la cruïlla del nou vial. Aquest tram correspon al terme municipal de Premia de Mar i Premia de Dalt. Aquest treballs es faran a partir del diumenge dia 19 de març per la nit. En les properes setmanes es farà manteniment de senyalització horitzontal. Fernando Izquierdo exposa la necessitat de repintar la línia groga que prohibeix l’aparcament a la cantonada de Sant Ferran amb Maresme ja que moltes vegades no es respecta i la possibilitat de posar una pilona. Toni Subirà exposa que ho miraran, però que en tot cas haurà de ser de plàstic ja que hi ha el gir del camió de les escombraries i podria fer dificultar el gir.

 GAS

-          Zona esbarjo: Tècnicament s’exposen les accions realitzades fins al moment

·         Realització d’una campanya de civisme per a un ús de l’espai més adequat (tríptics i informatius, publicació a les xarxes i a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament, nova cartelleria, etc.): A més es va actualitzar l’espai amb una doble entrada amb doble porta (a les entrades i sortides es generava molta tensió, lladrucs i per tant soroll, i es va repensar l’espai destinat a bancs i es van deixar dos individuals amb l’objectiu de dissuadir les reunions de grup.

·         També es va realitzar una formació de tinença responsable d’animals amb l’entitat ITCAN.

·         Imposició de sancions administratives per incompliment de normativa (reflectides en la ordenança municipal). Agents de proximitat (Policia local).

·         Reducció de l’impacte sonor mitjançant elements urbanístics i paisatgístics:  treballs realitzats durant el 2022: es va incorporar vegetació nova amb l’objectiu d’impedir la visió dels gossos d’ambdues bandes i reduir així els sorolls i les molèsties produïdes pels lladrucs.

·         Generar noves normatives a l’espai que evitin un context on es produeixin lladrucs (prohibició de pilotes, aforament màxim, etc.): A la nova cartellera que es va fer es van incloure aquestes normes noves i que estan ben visibles a l’entrada de l’espai.

Carme Fontanet exposa que les molèsties continuen sobretot a la tarda i que l’horari marcat no es compleix. Luz Cánovas explica que es convocarà una reunió específica per tractar aquest tema. Assistiran les persones que han estat fent els tallers i el seguiment i la policia. En breu, s’enviarà convocatòria. Luz Cánovas explica també, en relació als coloms, que s’està sancionant i també es sanciona amb fotografies.

-          Enllumenat: L’associació pregunta, una vegada aprovats els pressupostos, si s’ha inclòs posar fluorescents a mitja alçada dels fanals tal i com es va comentar a reunions anteriors. Toni Subirà explica que els tècnics estan mirant com es pot reforçar. Tècnicament estan mirant diferents opcions: no està descartada la opció de fluorescents laterals i també s’està estudiant intercalar columnes més baixes per evitar els arbres.

-          Manteniment Plaça Joan Coromines: Es demana fer una tasca de manteniment de forma immediata ja que està malmesa. Toni Subirà explica que s’ha demanat una memòria pressupostada per veure el que es pot fer. Els tècnics estan valorant si la brigada podria fer les actuacions al paviment. Carme Fontanet també indica que hi ha poca llum a la plaça.

-          Asfaltat Passatge Dòria i Joan XXIII: Es demana si està contemplat en el pressupost 2023. Toni Subirà explica que s’han asfaltat varis carrers del barri del Gas: Av. Roma, alguns carrers que estan per sobre de la Gran Via. Toni Subirà estima que es deuen haver fet al voltant d’un 70% dels carrers.

-          Mirall: Es demana un mirall a la carretera de Premià de Dalt amb Aribau. Tècnicament s’exposa que al carrer Circumval·lació es va posar un mirall ja que la cruïlla té un angle de 60º  i això dificulta la visibilitat. Una cruïlla convencional té 90º com la cruïlla de Aribau amb Ctra. Premià de Dalt, a més té un pas de vianants i a continuació sentit muntanya uns aparcaments de motos, tot això facilita la visibilitat a l’hora d’incorporar-se a la Ctra. Premià de Dalt.  Els miralls poden donar una sensació de falsa seguretat.

-          Limitació velocitat Av. Roma: Tècnicament s’exposa que instal·lar bandes reductores de velocitat comporten soroll quan passen els vehicles, es tenen queixes en altres zones del municipi a on hi ha bandes reductores pel soroll que fan. Toni Subirà exposa que es pot posar un dels radars mòbils lluminós, que ara està a la carretera de Premià de Dalt. Es pot provar de posar un temps per veure com funciona.

-          Neteja Riereta: S’ha tornat a insistir a l’ACA, però no es té retorn. Els tècnics exposen que a la nova licitació s'ha incrementat la neteja de rieres i torrents.

-          Zona vermella: L’entitat insisteix que hi ha molts cotxes aparcats sense distintiu.

-          Plaça del Canigó: Demanen tornar a posar grava aprofitant la retirada de vehicles pel 23 de juny i que es controli la foguera. Es pren nota perquè la brigada ho faci pel 23 de juny. També es controlarà enguany la magnitud de la foguera i s’avisarà a l’entitat.

 PALMAR

 -          Temes pendents: En relació al piló ja està arreglat i és segur pels cotxes i per les bicicletes. El que queda pendent és arreglar la barana del pas soterrani de la platja que és perillós.

-          Neteja del Palmar: Honorato Campos explica que el parc té molt d’ús i que, a banda de la neteja habitual, caldria una neteja extraordinària de la zona de les plantes on hi ha molta brutícia. Tècnicament, s’exposa que la nova licitació preveu un increment de la neteja de l’espai.

-          Pas soterrat platja: L’entitat recorda que està molt malament i que necessita polir i pintar.

-          Parada autobús: Tècnicament s’exposa que es podrà instal·lar amb subvenció de AMTU. Toni Subirà explica que per posar el banc, al ser un espai estret, s’instal·larà una plataforma per no ocupar la vorera ni fer-la més estreta.

-          Accés motos vorera Torrent Malet: Es queda que es farà una visita in situ amb el tècnic de mobilitat.

-          Molèsties establiments de la zona: Honorato Campos explica que amb el bon temps, l’horari del tennis és fins a les 00 h entre setmana i les 01 h els caps de setmana. La junta vol parlar amb ells i posar cartells per conscienciar, ja que a vegades la gent es queda parlant després del tancament. Hi ha veïns que viuen al davant mateix. Respecte el nou bar instal·lat a la zona els veïns mostren preocupació, tot i que s’han fet accions. L’Alcalde explica que s’han fet tres reunions i que han sigut contundents. L’associació de veïns vol constar com a afectat en l’expedient. Volen que tot i que funcioni, però que no molesti el veïnat. L’alcalde explica que el model de negoci que han platejat no és perquè la música estigui alta, han de demostrar que el model de negoci plantejat funciona. Honorato Campos exposa que ara sembla que el volum està més baix, Respecte el dubte si s’instal·laran més bars musicals, l’Alcalde exposa que no volen que es converteixi en una zona de bars. No volen reproduir zones de varis bars d’oci.

-          Neteja embornals: Tècnicament s’explica que la neteja dels passadissos i dels embornals dels carrerons de c/ Enric Borràs (268-280) corresponen a la comunitat  de veïns, no a l’Ajuntament. Toni Subirà diu que des de l’Ajuntament es farà el requeriment al privat.

-          Rates: hi ha queixes en especial a la zona propera als mossos provinents sembla ser de la zona propera a Metal·logènia. Es revisarà exactament la zona del Palmar el que s’ha fet. El 22 de febrer l’empresa de control de plagues va revisar aquesta zona i es va realitzar tractament en diferents punts on es van detectar rosegadors.

-          Paneroles: Tècnicament s’exposa que l’empresa de control de plagues no fumiga, si no que realitza tractament en la xarxa de clavegueram. Concretament en aquesta zona es va realitzar el 22/02/2023 i aquest mes es realitzarà una nova inspecció de la zona i en cas que sigui necessari es realitzarà una desinsectació sempre en la xarxa de clavegueram. Honorato Campos demana que es coordini amb els veïns i fer una actuació coordinada entre el que fan ells i l’Ajuntament, per ser més efectius.

-          Neteja: Els veïns fan la queixa que quan es fa la neteja (escombrat) la última part asfaltada del passatge del Palmar no s’arriba. Tècnicament s’exposa que s’ha fet seguiment de l’operari ja que no finalitzava la ruta, ja s’ ha fet comunicat de resolució a l’empresa. Per tant, a partir d'ara ja no ha de passar.

-          Dubte tanques: L’entitat pregunta si se sap perquè han posat tanques en un espai que està a prop d’on està la Mezquita, a Torrent Malet pujant a l’esquerra. Informen que hi ha una casa ocupada. També hi ha un espai al costat del transformador que hi ha gent i no compleix un mínim de salubritat.

TARTER MARESME 

-          Recollida escombraries: L’associació exposa que no hi ha prous contenidors i que estan permanentment desbordats , demanen o més contenidors o més freqüència de recollida. Toni Subirà explica que això canviarà amb el nou contracte. Els comerços tots hauran de fer el porta a porta. Cap comerç podrà tirar escombraries als contenidors. També canvia la freqüència de la neteja. Es farà una campanya informativa durant aquest any. El tema dels contenidors intel·ligents serà al final del desplegament, serà la última fase a finals d’any.

-          Presència policial: demanen més presència policial al barri. Toni Subirà explica que s’han posat càmeres de seguretat al barri. Francesc Peñálvez explica que hi ha uns punts negres al barri: plaça dels Avis, carrer Núria. L’Alcalde explica que al carrer Núria hi ha ja instal·lada una càmera. Toni Subirà explica que hi ha agents de paisà.

-          Neteja: Es demana més hores de neteja sobretot de les voreres pels coloms i la brutícia. Es comenta que amb la nova licitació s’incrementen els serveis de neteja.

-          Bancs al carrer Ramon i Cajal: Francesc Peñálvez explica que en aquest carrer que hi ha pujada hi ha pocs bancs i que la gent gran els necessiten ja que amb la pujada els costa. Tècnicament es demana que es valori ja que fa una anys es van posar a la zona uns bancs que es van haver de treure per queixes dels veïns.

-          Oficina bancària: Els veïns i sobretot la gent gran han de desplaçar-se fins a la Gran Via per fer qualsevol gestió al caixer. L’Alcalde explica que la setmana passada es van reunir amb la Caixa. Es va dir que si des de l’Ajuntament es feia un informe justificatiu de necessitat social, s’ho mirarien. Aquest informe es farà. Tenen un local en propietat on està l’associació de gent gran del casal de Lourdes. Es podria aprofitar dit espai.

-          Papereres amb cendrers: Francesc Peñálvez explica que hi ha poques papereres amb cendrer i les que hi ha tenen una xapa molt fluixa que a la que es mouen una mica desapareixen i queden sense base. Es revisaran.

-          Centre cívic del barri: Els veïns demanen un centre cívic en el barri. L’Alcalde explica que els baixos de la fàbrica de pijames seran municipals. Son tres locals i es destinaran a aspectes socials i perquè puguin tenir un local.

-          Passatge Mestres: Francesc Peñálvez explica que en aquest passatge, entre Mercè i Cisa les voreres son molt estretes. Toni Subirà explica que per ampliar les voreres cal treure els vehicles. 

PREMIA CENTRE I CAN FARRERONS 

-          Plaça dels Escacs: Els arbres han aixecat la vorera amb les arrels. Caldrà avaluar els desperfectes per poder reparar el paviment.

-          Contenidors Enric Granados/Joan Prim: El nou contracte preveu revisió de les illes de contenidors.

-          Incivisme: Continuen els problemes d’incivisme dels contenidors. Tècnicament s’exposa que el tema reducció de volums a la nova licitació les activitats comercials passaran totes al porta a porta, no utilitzaran els contenidors de carrer per a cap fracció. 

-          Terrasses dels bars: Toni Subirà explica que s’estan renovant les ordenances.

-          Zona verda a zona vermella: S’han demanat recollida de signatures per veure el canvi de la zona verda a zona vermella.

-          Sentit únic de Dr. Ferran: Toni Subirà explica que el tram de carrers que es canvien a sentit únic és per reduir la inseguretat i que aquest cas es va comentar amb els veïns. S’explica que, per exemple, al principi al Palmar hi havia reticències però després els veïns hi ha vist bé perquè, entre d’altres, s’ha reduït el trànsit. Toni Subirà explica que la zona de Dr. Ferran ara està més pacificada i no cal donar molta volta.

-          Autobús: Es comenta que al girar, l’autobús puja a la vorera. S’ha de treure aquest tram de vorera. 

SANTA MARIA-SANTA ANNA – TIÓ 

Obres carrer Girona: Avui s’ha tingut una reunió amb el constructor i afirma que acabaran entre el 31 de març i el 3 d’abril. Estan treballant els caps de setmana. Entre el 22 i 27 de març es preveu l’asfaltat, avui s’han anat a buscar les jardineres. En paral·lel s’està parlant amb la[EMM1]  línia d’autobús per fer una parada, l’autobús passarà per allà.

-          Reparació vorera carrer Rosselló: Tècnicament s’exposa que aquest carrer és susceptible de ser reurbanitzat en la seva totalitat convertint-lo en un carrer de prioritat invertida, tot i així es valorarà la reparació d’aquesta vorera amb brigada mentrestant no es redacta el projecte d’urbanització.

-          Circulació viària: Es vol fer un procés participatiu amb els veïns perquè hi ha dues propostes alternatives.

AVECA 

-          Es comenta que el representant Josep Antoni Valilla ja no viu a Premià i ja no assistirà més com a representant d’AVECA.

-          Platja estiu: El passat mes de gener ja es va fer reunió de llançament amb el concessionari per tal de que iniciï actuacions (Estudis previs de batimetría i topografia, redacció projecte, tramitació del projecte davant administracions competents, adjudicació de les obres). La previsió es que a principis de maig ja es pugui acordar data d’inici d’actuacions.

-          Obres carrers: Les obres de carrers Esperança i Sant Cristòfol recepcionades. Projecte de carrer Aurora redactat, pendent de disponibilitat pressupostària per aprovació i licitació. Sol·licitada subvenció fons NEXT GENERATION per carrer Aurora i carrer Sant Pau, pendent de resolució. En aquests carrers cal fer el clavegueram. En relació al clavegueram ara el més delicats que quedaran són Joan Prim i Plaça entre Gran Via i fins al cementiri. 

ALTRES 

-          S’explica que s’estan preinstal·lant les dutxes de la platja però que degut a la situació de sequera podria ser que no hi haurà dutxes a la platja.

-          Neteja: En relació al nou contacte de neteja, l’Alcalde explica que dimarts passar van tenir una reunió tècnica amb la nova empresa. Van mostrar molt d’interès a que es vegi un canvi de seguida i es denota un nou tarannà. Hi haurà més reforç els caps de setmana perquè ha canviat els usos de la gent i ara hi ha més vida al carrer, es fan més coses, respecte uns anys enrere. A partir de l’1 d’abril s’inicia el nou contracte.

-          Embornals de Can Manent: Estan amb sorra i es demana que es netegin. Toni Subirà explica que quan hi ha torrentades cal donar sortida a l’aigua i és en el que s’ha estat treballant. A vegades l’aigua va per sobre però sense afectar les cases que és la prioritat.

-          Local: L’AAVV del Gas i el Palmar disposaran d’un despatx compartit a la Fàbrica del Gas.