ACTA REUNIÓ 23 JUNY


Fernando Izquierdo felicita el nou govern i els desitja èxit en la gestió.

També vol fer, en nom de totes les associacions, un agraïment a Josep Antoni Valilla, representant de l’AVECA, que ha marxat de la COAV, per la seva feina i implicació.

GAS      


Senyal contenidors: l’entitat recorda que cal posar un senyal perquè la gent no deixi trastos a la vorera. Toni Subirà explica que es farà una nova campanya dirigida als comerços explicant el nou sistema de recollida i inclourà retolació. L’Alcalde explica que es posaran cartells verticals que es posaran quan es faci tota la retolació. Ara hi ha adhesius amb els telèfons del servei de recollida gratuït.

-          Enllumenat: Carme Fontanet exposa que és insuficient a la Gran Via amb Av. Roma. Toni Subirà explica que hi ha el problema dels arbres i que és una inversió important que cal veure com es fa i de quina manera es pot solucionar.

-          Asfaltat Passatge d’en Dòria i Joan XXIII en mal estat: Es pren nota per posar-ho a la propera actuació d’asfaltat. Toni Subirà explica que s’han de fer nous lots d’asfaltat, es fa per ordre de prioritat. Es mirarà les prioritats que hi ha i es compartirà.

-          Limitació velocitat Av. Roma: Es posarà un radar pedagògic. Aquest tipus de radar també donen informació. En relació a posar unes bandes reductores no és aconsellable per queixes dels veïns pel soroll que fan quan passen els cotxes.

-          Senyal: plantegen posar un senyal de prohibit girar excepte veïns quan baixes de la carretera de Premià de Dalt abans de la Gran Via. Es pren nota.

-          Neteja de la Riereta: avisada l’empresa de neteja.

-          Deixalleria mòbil: Carme Fontanet explica que quan es posa la deixalleria mòbil, a l’aparcar malmet un cartell vertical que hi ha. Es pren nota.


 PALMAR

-          Local compartit per l’associació: l’Alcalde exposa que el local hi és. És una qüestió de quedar un dia per anar-lo a veure.

-          Sortida de l’autopista: S’explica que la proposta final és de la Generalitat. La seva proposta inicial passava per aprofitar la sortida de la rotonda, però això va ser completament rebutjat per l’equip de govern ja que la rotonda s’ha fet per pacificar la zona i no al revés. Aleshores, la Generalitat fa una nova proposta de fer una rotonda per desviar els camions abans d’entrar al Palmar i faran un vial. Tot i així, l’Alcalde explica que, en tot cas, la sortida de l’autopista per anar al polígon de Bovisa, sigui la de Teià. Des de l’Ajuntament es limitarà el pes de camions d’alt tonatge.

-          Pacificació NII: aquesta obra arribarà abans que la de les sortides de l’autopista. Ja s’ha pogut veure tota la disposició i tot el mobiliari urbà. Està fet amb Cabrera, Vilassar de Mar, Masnou i Premià de Mar. En aquest cas hi ha fons europeus.

-          Dret al descans: Honorato Campos exposa en relació al dret de descans que l’associació volen ser part de l’expedient de soroll que s’ha obert a un bar de la zona. Ara la música no se sent tant, ha anat a millor. Com a associació, volen que es pugui conviure les dues necessitats. En relació al Tennis comencen a haver problemes a l’hora del tancament. També a la zona del Palmar a la nit comencen a haver botellots.

-          Torrent Malet: Hi ha previst un projecte de supressió de les barreres a 80 cantonades.

-          Rates: l’associació explica que en els arbres del Palmar s’han vist rates. Es demana que es faci tractament amb raticida.

-          Vorera Enric Borràs: hi ha mal estat de la vorera. Es pren nota per properes actuacions.

-          Transformador: l’entitat explica que en aquest transformador hi ha gent vivint.

-          Estacionament Gran Via Neus Català: expliquen que hi ha senyal però que aparca molta gent. S’explica que la policia va passant i que passen per tota la zona vermella. L’Alcalde explica que hi ha policia de paisà fent campanyes específiques a la zona vermella.

-          Piló: respecte el piló de la sortida del pàrquing al costat dels mossos, hi ha qui diu que va molt just. Demanen que un tècnic vagi i s’ho miri si es pot moure una mica.


LLEVANT
 

-          Panell informatiu: Rosa Estrada demana un panell informatiu per l’entitat a la plaça Constitució, per poder-se comunicar amb els veïns.

-          Paviment de Joan Prim i carrer del Nord: està molt malmès. Toni Subirà explica que son conscients  que és important fer aquesta obra.

-          Zona vermella: la proposta dels veïns és de fer zona vermella. Ara els veïns no poden aparcar.

-          Cartells coloms ma la platja del Bellamar: Demanen cartells de no donar de menjar als coloms, ja que anteriorment es va dir que sí es faria i de moment no s’han posat els cartells. L’Alcalde diu que es posaran. Tècnicament s’exposa que s’han fet campanyes informatives i hi ha diverses senyals dins del municipi informant de la prohibició.

-          Gossos platja Bellamar: Rosa Estrada explica que hi ha molts gossos dins de la platja passejant. Demanen també cartells al respecte.

-          Guals: demanen fer una repassada als guals ja que n’hi ha d’obsolets o els fan servir de traster. Toni Subirà explica que els guals es revisen. Però, en alguns casos, si és gual de cotxes, no es pot fer res. Les revisions es fan d’ofici.

-          Mirall: En el carrer Colom amb Joan Prim està trencat, Toni Subirà no és partidari dels miralls per un tema de seguretat, però es posarà.

-          Repàs de senyals: l’associació demana que es revisin els senyals, ja que hi ha de torçades o tapades per l’arbrat.  


TARTER-MARESME
 

-          Neteja: Segons l’associació manca neteja dels contenidors. Toni Subirà explica que es passa com a mínim dues vegades al dia. Hi ha incivisme. Explica que ara el tema del la brossa de les botigues canviarà i es farà porta a porta. No podran llençar res al contenidor. Toni Subirà explica que s’està desplegant tot el canvi i que estarà tot desenvolupat al desembre de 2023. S’han d’iniciar les reunions amb els bars.

-          Caixer automàtic: L’Alcalde explica que es va fer la gestió per intentar aprofitar el local de Lourdes i posar allà un caixer automàtic. La caixa va dir que ho elevarien més amunt.

-          Bancs: demanen bancs al carrer Ramon i Cajal, entre Lourdes i Carme. S’explica que es van treure perquè hi havia queixes perquè la gent del bar es posava allà i hi havia queixes dels veïns.

-          Instal·lació jardineres plaça dels Avis: Tècnicament s’explica que no es viable per la necessitat de reg, però es revisarà per tal de veure si es pot dur a terme alguna altra acció en verd. S’explica que es van pintar els bancs però els han destrossat. I les jardineres s’han arrencat les plantes. Es van arreglar les plantes.

-          Jardineres General Prim: es demana retirar les pilones malmeses i posar-hi jardineres. S’explica que es van reposant.

-          Passatge General Prim: la velocitat és elevada i es demana bandes reductores en alguns punts del passatge. Toni Subirà exposa que una proposta és canviar l’aparcament d’una cantonada del carrer a la del costat de manera que els vehicles han d’anar més a poc a poc. El problema de les bandes reductores és el soroll que fan.

-          Pas de vianants carrer del Mig: l’associació demana un pas de vianants. S’explica que per poder-ho fer cal que Premià de Dalt ampliï la vorera, l’actual configuració de la cruïlla no ho permet.

-          Contenidors del Camí del Mig/pavelló: l’entitat demana que s’anul·lin ja que els utilitza Premià de Dalt. Toni Subirà explica que aquest tema ara s’acabarà amb les targetes pels contenidors. L’Alcalde explica que ara es fa un replantejament de canvi de contenidors que afectarà on es posaran. Seran més petits, intel·ligents i se sabrà si està ple o no. La implementació serà polèmica, però ens haurem d’acostumar a portar la targeta.

-          Zona blava de Premià de Dalt: l’entitat explica que hi ha de nou problemes ja que Premià de Dalt ha tornat a posar zona blava, a banda que moltes vegades està buit. S’han detectat 10 vehicles que tenen el distintiu de Premià de Mar i Premià de Dalt. Toni Subirà diu que es farà seguiment per part del tècnic de mobilitat. S’explica que l’aparcament de Santa Maria només és per veïns del barri.

-          Aparcament en bateria: es demana que s’estudiï la possibilitat d’aparcar en bateria a la zona de davant del pavelló. S’explica que ja es va fer l’estudi i no hi entra, no dóna per amplada. En el Palmar es va poder fer i donava just l’amplada.

-          Zona vermella: s’explica que la setmana passada es van posar 42 multes.

-          Fàbrica de pijames: hi ha uns senyals de prohibit aparcar sense haver començat les obres. Es pregunta si es prohibirà aparcar. I s’ha de fer un canvi de sentit. L’Alcalde explica que demà tenen reunió amb l’empresa i es comentarà. L’Alcalde explica que es van posar uns cartells uns dies abans per donar temps suficient i no haver de fer servir la grua. 


BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ
 

-          Carrer Barri Banyeres: Demanen que es plantin plantes en el talús existent tal i com es va comprometre l’Ajuntament (part posterior de la rotonda).

-          Coloms: A la plaça sense nom hi ha veïns que donen de menjar als coloms i posteriorment arriba gent que neteja les gàbies dels ocells i deixen restes de menjar i arriben més coloms. Fernando Izquierdo demana un cartell informatiu a la font de la prohibició de donar de menjar als coloms. Es trasllada al tècnic de mobilitat. Tècnicament s’explica que hi ha 10 cartells al municipi informant de la prohibició de donar de menjar els coloms. 

-          Aparcament rotonda: es demana un acabament digne de l’aparcament, el soterrament de les línies elèctriques i eliminació dels cables que estan penjant. S’explica que es té pressupost. Tècnicament es diu que es tracta d’una obra contractada per la Diputació de Barcelona amb cofinançament per part de l’Ajuntament. S’estan fent gestions per agilitzar la finalització dels treballs, pendents de consens amb ENDESA pel que fa al vist i plau d’allò ja executat per l’empresa constructora i sobre l’abast de les actuacions a executar. L’arranjament de l’aparcament està a llista d’actuacions pendents.

-          Recorregut de l’autobús: es demana ampliar el recorregut i que arribi fins el pavelló d’esports. Fernando Izquierdo diu que el bus inicialment feia el recorregut per Gran Via i NII. A la propera acta es portarà el recorregut inicial de l’autobús. El fet de pujar fins al pavelló augmenta la freqüència de pas.

-          Patinets: Demanen que hi hagi més control i que es sancioni els infractors. Hi ha una campanya i estan sancionat i posant multes. Han baixat les queixes però encara hi ha. El fet que no es pugui anar en patinet al tren ha fet baixar el nombre.

-          Mobilitat, dies de mercat no sedentari: es demana que els dies de mercat no sedentari s’inverteixi el sentit de la circulació al carrer Sant Ferran en el tram entre el Passeig de Circumval·lació i carrer Maresme, que sigui ascendent enlloc de descendent. Toni Subirà explica que no es pot controlar el fer un canvi de sentit per un sol matí.

-          Mobilitat, rotonda: Fernando Izquierdo explica que hi ha hagut varis accidents amb cotxes aparcats a les places existents a la sortida de la rotonda a l’inici de la carretera de Premià de Dalt, costat Mataró. Hi ha hagut 4 accidents. Els veïns proposen un pas de vianants elevat, o intercanviar les places amb els contenidors existents que estan una mica més a baix o també instal·lar una  càmera.

-          Marquesina: En el seu moment es va demanar posar una marquesina i banc a la parada d’autobús del barri Banyeres. Ara els veïns demanen que no es posi ja que a la nit es poden concentrar persones generant molèsties al veïnat.

-          Passatge Mirasol: els veïns es queixen que a la cantonada amb Antoni Gaudí aparquen cotxes i dificulta poder fer el gir. S’ha parlat amb el tècnic per mirar si és possible,

-          Vial mort: es pregunta per aquest vial, l’Alcalde exposa que no es vol fer res fins veure com queda la segona rotonda i aleshores poder decidir.

-          Mercat no sedentari dijous: Des de l’associació es demana poder limitar les parades fins al carrer Maresme. Es podrien guanyar 20 places d’aparcament. Ara hi ha 8 parades, proposen que les parades de roba es situïn a la zona de la pista de bàsquet. També es planteja el canvi d’ubicació a l’entrada de la gran Via, com es va fer da uns anys. Es contesta que ara no és viable ja que ara és l’entrada de cotxes des de la NII; quan es va fer la Gran Via quedava tallada.

-          Fira: la fira es torna a instal·lar al terrenys de Metal·logènia. Honorato Campos exposa que es va acordar fa uns anys fer rotació entre tres zones.

-          Platges: Fernando Izquierdo demana millorar els accessos de la zona de la platja de la descàrrega. S’explica que ja s’ha posat una escala per accedir a la platja des del passeig. També hi ha instal·lada la línia de vida. S’explica que, per la situació de sequera, no s’obriran les dutxes. 


BARRI SANTA ANNA – SANTA MARIA - TIÓ
 

-          Rates: Els veïns comenten que s’han vist rates sobretot a la plaça de la República. Toni Subirà explica que quan es fan obres passa durant un temps ja que les rates busquen espais alternatius. Ja s’ha fet una campanya i es tornarà a reforçar. S’ha passat a la tècnica.

-          Espai per gossos: hi ha gent que no fa servir correctament la zona d’esbarjo de gossos que hi ha a la plaça de la República, demanen posar un cartell informatiu.

-          Carrer Girona: a baix del carrer amb riera Fontsana hi ha un mirall trencat i demanen arreglar-lo. Toni Subirà explica que s’ha passat en aquell tram que hi havia un creuament amb 5 stops i ara hi ha tres, s’ha millorat molt la seguretat.