ACTA REUNIÓ 8 DE MARÇ - continuació

Altres

Abans de començar els temes propis el coordinador de la COAV demana als membres de les reunions COAV que els debats que es generen a les reunions es quedin en el marc de la reunió. Per això està l’acta que es fa pública cap a l’exterior.

Es comenta, al respecte, per part de Pep Ripollès de poder gravar les reunions.


TARTER-MARESME

Contenidors: demanen cura per part dels conductors per tal que els contenidors no quedin allunyats de la vorera. És un tema que s’ha solucionat ja que s’ha revisat amb el tècnic i faltaven unes guies que ja s’ha resolt.

Brutícia: també s’ha solucionat al canviar el torn de la ruta i aquest canvi fa que es vegi més net a l’hora d’anar a buscar els nens a l’escola.

Parc infantil: fan una proposta de millora del parc infantil de Mercè Rodoreda amb la instal·lació d’un sorral amb garanties que no fos embrutat pels gossos.

Panots: Al carrer Joan Prim i carrer de la Plaça hi ha vorera malmesa a banda d’un forat gros a la cantonada amb el carrer Pilar. Demanen solució al respecte.

L’associació vol fer un agraïment pel tema de la neteja i a la persona del districte que treballa en la neteja per tal de reconèixer la seva feina. Des de l’ajuntament es trasllada l’agraïment i reconeixement.


PREMIÀ CENTRE

Brutícia: Sebastià Guirao sol·licita un seguiment dels contenidors d’Enric Granados amb Joan Prim. Sembla que son comerços que llancen la brossa en ells.

S’agraeix l’arranjament de l’asfalt de Jacint Verdaguer i que a més se li ha donat una solució definitiva.

Seguretat: el tema del carrer Pilar es trasllada a la Taula de seguretat i convivència (convocada el 29 de març). A més, l’entitat té reunió amb mediació i es farà una reunió conjunta amb el barri Tarter-Maresme.

Incivisme: en relació a situacions d’incivisme a la plaça Dr. Ferran on cada tarda vespre es reuneixen grups de joves, es tractarà també a la Taula de seguretat i convivència.

Canvis a la plaça Dr. Ferran: Sebastià Guirao agraeix a Toni Subirà tots els arranjaments que s’han fet. El tema de la xurreria que s’ha posat al seu lloc, el cautxú que ja està posat i s’ha solucionat el problema. Respecte els bancs, des de l’associació van tractar aquest tema si és adient o no que hi siguin. A la gent gran els van bé. Respecte la ratlla groga a les rampes han solucionat el tema de les caigudes.

Zona esbarjo gossos: l’associació estan agraïts de la feina que s’ha fet. Sobretot la tanca pels gossos. Es confirma que avui s’ha començat el tema de la reixa. Sebastià Guirao explica que aquest tema s’ha de posar com exemple de solució dels “pipicans” i d’exemple que la gent sigui cívica. Agraeix l’esforç que s’ha fet.

Toni Subirà respon al respecte dels contenidors i específicament del cartró que aniran seguint el tema. Ara hi ha una Taula de sostenibilitat per treballar la licitació futura. Respecte les voreres explica que comencen demà les obres de la vorera de davant del museu Romà per solucionar també el problema que hi havia.

L’Alcalde explica que es farà un canvi intern buscant que els agents cívics siguin més efectius. Orgànicament fins ara depenien de la policia però entenen que tot és millorable i passaran a dependre orgànicament de mobilitat. Així es pot fer més seguiment. Es farà una feina perquè hi hagi més interacció i que siguin el màxim de presents possible. Sebastia Guirao exposa que la dependència de la policia era complicada, li sembla be la idea del canvi organitzatiu i de la coordinació.


SANTA MARIA SANTA ANNA TIÓ

Zona esbarjo dels gossos: Aitor Sánchez dóna les gràcies pels canvis fets a l’espai. S’està veient un canvi important. També agraeix a la persona de mobilitat el seguiment que fa i la disponibilitat.

Local AAVV: sol·liciten la instal·lació d’internet. L’Alcalde explica que s’ha de mirar ja que hi ha llocs on és més fàcil i d’altres que l’arribada de la fibra és més difícil. Aitor Sánchez comenta que s’estan fent més activitats. Carme Fontanet exposa que des de la seva associació (Gas) fa temps que estan demanant un local per l’associació, fa un recordatori perquè ells no tenen ni local. Fernando Izquierdo recorda que en els temes comuns ja es va parlar d’això. Es va dir de donar una mica de temps. Pregunta si es podrà tenir algo per la propera reunió. Toni Subirà diu que intentaran tenir l’inventari. L’Alcalde explica que cal deixar una mica de temps que tot just fa 2 mesos que ha quedat buida una de les naus del Gas. La casuística de la sol·licitud del barri Santa Maria – Santa Anna Tió és diferent ja que l’espai és un centre cívic. Carme Fontanet diu que necessiten un lloc per tenir una referència per part dels veïns.

Subvencions: es confirma que serà l’import igual que l’any anterior, 5.000 €. Aitor Sánchez explica que tenen prevista una festa i s’està mirant. Edith Missé diu que quan vulguin es poden reunir amb la regidoria de Festes al respecte.

Revisió de temes: en relació al pas zebra elevat i el carrer Girona, Aitor Sánchez explica que ja han vist el projecte i per ells està tot perfecte. Tot correcte el tema de la intersecció. Explica que les bandes sonores ja estan posades al Torrent Santa Anna. Pregunta si es poden posar bandes també al carrer Girona mentrestant no es remodela. Toni Subirà explica que s’han posat bandes reductores a molts llocs, fins i tot a llocs amb plataforma única. Explica que al carrer Girona es planteja l’obra fent ziga-zagues per evitar la banda reductora i alhora fer que es circuli poc a poc. També es plantegen radars itinerants per Premià de Mar.

Reixes per les finestres del local: s’explica que ja s’està mirant amb l’ajuntament.

Punts de recollida d’escombraries: Toni Subirà proposa fer una visita amb la tècnica de medi ambient i parlar-ho in situ.


AVECA

Problema d’aparcament: Josep Antoni Valilla exposa que donat que estan desapareixent places d’aparcament al casc antic  hi ha gent que deixa el cotxe mal aparcat. Preguen que la policia passi per allà i actuï en conseqüència.

Coloms: comenta que estan proliferant i hi ha queixes per la brutícia que fa i provoca molèsties.

Platges: sol·licita informació periòdica de les passes de les actuacions que es van fent en relació a les actuacions de la platja.

Passeig Marítim: sol·liciten que es vagi informant periòdicament del que s’està fent.

Rehabilitació de carrers: Josep Antoni Valilla exposa que hi ha actuacions urgents i que tenen prioritat, i que cal renovació del clavegueram. Però també demana que hi hagi una planificació amb un criteri com per exemple l’antiguitat.

Josep Antoni Valilla exposa que està d’acord en que es gravin les reunions i que li comunicarà a la presidenta.

Toni Subirà respon respecte els temes plantejats que a finals de gener ja es va demanar el transvasament de sorra a Ports de la Generalitat, encara no ens han contestat. Aquest transvasament l’any passat no es va fer per temes COVID. El pont de fusta de la platja es va fer nou i alguna altra actuació per compensar que no es va fer el transvasament. També explica en relació a la remodelació del clavegueram que fa 8 anys van fer una fotografia de tot el clavegueram. L’ordre dels carrers que s’ha fet ha sigut estrictament veient aquest clavegueram i la seva situació.

BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ

Fernando Izquierdo vol agrair el que s’ha fet amb les lluminàries de la zona del triangle cap al pavelló. S’ha satisfet una vella reivindicació. Es tenien 5 fanals i el compromís era la instal·lació de 3 per part de Premià de Dalt i 2 per part de Premià de Mar. Premià de Dalt no ha complert i aquest doble bàcul ajuda molt. També explica que a la banda de davant del Camí del Mig no hi ha voreres (pertany a Premià de Dalt). Seria necessari perquè els vianants puguin caminar amb tranquil·litat. Proposa que es pugui impulsar des de l’ajuntament que es puguin posar voreres a Premià de Dalt.

Nova rotonda: han rebut algunes queixes com el fet que la canonada d’aigua s’ha trencat tres vegades i el problema que ha ocasionat. Comenta manca de planificació. També a la banda del triangle a la continuació del Camí del Mig es pregunta per aprofitar i soterrar les línies elèctriques ja que hi ha pals de fusta d’electricitat.

Arbrat: es demana si el plataner que hi ha davant del número 128 es pot traslladar ja que ha quedat danyat. Demanen que siguin arbres més joves. Els veïns pregunten, tot i que donen per fet que es posaran arbres en aquest espai tal i com estan els plànols. Els veïns estan preocupats sobre com quedarà el tram del Camí del Mig de la part del sobre del triangle. Sembla que serà un espai que quedarà mort. Fernando Izquierdo demana què es farà en aquell part de dalt

Circulació dijous de mercat: Fernando Izquierdo insisteix en la possibilitat d’alliberar les parades entre carrer Maresme i Camí del Mig de manera que es millora la circulació i donar més mobilitat al barri. Ara s’ha de baixar fins Enric Granados, creuar el poble i tornar a pujar per arribar per exemple fins l’autopista. Proposa que les 8 parades de roba es reubiquin on està ara la pista de bàsquet.

Toni Subirà explica varis dels temes plantejats. Respecte les voreres, des de l’Ajuntament no podem fer voreres a Premià de Dalt però ells no estan tancats en banda i s’ha parlat amb Premià de Dalt. Respecte el trencament de canonades, cal remarcar que s’està canviant a polipropilè que son més bones, amb les antigues van amb molt de compte però al moure-les a vegades es trenquen. En relació al soterrament de les línies elèctriques des de l’ajuntament es té previst i es traurà alguna línia però la companyia també té part.

Toni Subirà explica, en relació a l’arbrat, que l’arbrat de la Gran Via cap a dalt va fora ja que hi ha un informe de Diputació que diu que els arbres han crescut dalt del col·lector i són molt inestables. Es posaran nous arbres, l’espècie encara no està decidida. Els tècnics ho estan valorant. Possiblement serà una altra espècie ja que aquesta dóna al·lèrgies.

Fernando Izquierdo pregunta per quin pla hi ha per posar a la rotonda. Toni Subirà explica que es van comprar fa un temps unes palmeres petites i el que es vol fer és un bosc de palmeres petites.

Respecte la part de dalt del triangle, Toni Subirà explica que sí que es podrà circular. Serà l’entrada futura de l’aparcament que hi haurà. Respecte al mercat es passarà a promoció econòmica i es revisarà, però cal dir que la normativa exigeix unes distàncies molt altes.

GAS

Zona esbarjo gossos: la presidenta explica que s’està intentant solucionar, que s’ha parlat amb la regidora Mª Luz Cánovas i s’ha adreçat el tema a mediació. Carme Fontanet pensa que és un conflicte greu.

Seguretat: els temes de seguretat del barri es passen a la taula de seguretat i convivència.

Queixes sense resposta d’instàncies: la cap de l’OAC ja s’ha posat en contacte amb l’entitat.

PALMAR

Erugues: respecte la pregunta sobre si té sentit col·locar a tots els pins proteccions independentment de si tenen bosses (nius blancs) d'erugues es contesta que s’han de col·locar a tots els exemplars ja que les bosses poden no ser visibles, així com les branques estant entortolligades. Alhora pel canvi climàtic el cicle s’ha ampliat podent-se reiterar en la mateixa campanya. La col·locació de bosses queda subjecte a un contracte de verd no considerant-se per preu unitari fet que no permet l’alliberament d’efectiu per altres finalitats.

Sentit de circulació: Mercè Rubio diu que els veïns tenen interès en fer una nova trobada per acabar de parlar dels canvis de sentit i intercanviar opinions. Toni Subirà diu que cal fer una segona reunió, que seria després de setmana santa. Cal lligar-ho també amb la carretera de Premià de Dalt que passa a ser d’un sol sentit. I també amb la zona dels mossos que s’ha d’acabar d’urbanitzar. Mercè Rubio demana si es pogués fer una trobada abans de l’estiu. Toni Subirà diu que sí que es farà i també es tractarà el tema de guanyar espai d’aparcament amb els cotxes aparcats en bateria i la creació d’una zona verda i esportiva.

Can Malet: Mercè Rubio pregunta si hi ha alguna previsió diferent del que s’havia parlat anteriorment, i també  pregunten si aquesta zona és prioritza o no respecte d’altres. Toni Subirà explica que la propietat està interessada i que han tingut converses amb ells. Políticament s’ha de veure i anar valorant, és un procés lent. L’Alcalde explica que hi ha hagut dues reunions amb la propietat i que per totes les peces són igual d’importants. Es volen propostes i després parlar amb els diferents companys del consistori.


ALTRES

Fernando Izquierdo comenta la possibilitat de tenir la figura d’un moderador. 

Ressalta que en aquestes reunions és la veu dels veïns que ha de parlar i és aquest l’esperit de les reunions. David Gutiérrez va proposar-li a ell com a moderdor però no creu que hagi de ser ell. El moderador estaria per marcar els tempos.

Carme Fontanet exposa que està d’acord en que s’han de controlar els temps però que l’opinió de cada partit polític és vàlida i no veu que s’hagi de vetar.

Fernando Izquierdo explica que la idea de l’assistència de tots les partits polítics és per escoltar els veïns i les seves demandes.

Pep Ripollès exposa que ells estan per escoltar, tenir una visió dels barris i tenir una incidència.

Es proposa que quan hi hagi temes globals i que afecten tota la ciutadania es facin reunions de debat. Fernando Izquierdo diu que ara per temes COVID no es fan les xerrades al centre cívic que es feien sobre temes generals.

Sebastià Caba afirma que els polítics venen a escoltar els continguts que els veïns comenten. I ells no porten cap punt. Però que en un tema general que es van donar una sèrie d’idees van intentar explicar que hi havia alternatives al respecte.

Sebastià Guirao explica que es tenen tres espais per tractar temes:

-      Aquestes reunions que duren una hora i mitja i que es traslladen els problemes dels   veïns i que no hi ha temps per crear un debat

-      Reunions puntuals amb partits polítics per saber l’opinió que tenen en diferents aspectes.

-      Reunions específiques i puntuals per parlar de temes concrets

L’Alcalde explica que avui han començat els pressupostos participatius. Hi ha 500.000 € per projectes. Es pot participar com a AAVV o a títol individual.

També l’Alcalde comenta una nova iniciativa de la biblioteca municipal amb Radars que és el préstec a domicili per persones grans Josep Antoni Valilla també explica que ara hi ha accés al préstec de totes les biblioteques de Catalunya.