ACTA REUNIÓ SETEMBRE

 

En el día de hoy, 14 de Septiembre de 2015, en el Ajuntament de Premià de Mar, a las 20 h  se reúnen, de una parte, el 1er Tinent d`Alcalde, Miquel Àngel Mendez Gil, la 4ª Tinent d’Alcalde, Concepción Morales García, la Regidora  de Medi Ambient i Salut Pública, Olga Safont Anguita y la Regidora

d’Ensenyament, Igualtat i Habitatge, Maria Esmeralda Calleja, y de otra parte representantes de las AA.VV. de AVECA, El Gas, El Palmar y Banyeres-Solimar-Nou Premià.

0) COMUN A TODAS LAS AA.VV. 

0.1) IBI Y PRESION FISCAL

Solicitamos que en relación a la instancia presentada a ese Ayuntamiento el 20/11/2012 con nº de Registro 2012/7709 y firmada por los presidentes de todas las AA.VV.  para quedes de l’equip de Govern Municipal es promogui una moció de Ple  per la qual se obligui el consistori a ajustar anyalment el tipus impositiu de l’IBI de forma que la quantitat resultant a pagar no ultrapassi el IPC de l’any en questio”, se mantenga para el próximo año 2016 y siguientes, lo manifestado en su día por el Sr. Alcalde en respuesta a la citada petición y el mantenimiento de la presión fiscal actual y que reproducimos a continuación

Benvolguts Presidents d'AAVV,

En resposta a la vostra sol·licitud de no augmentar el tipus impositiu de l’Impost sobre Bens i Immobles (IBI), mentre el coeficient del valor cadastral vagi creixent. Us confirmo el que hem anat parlant els darrers mesos, i que la voluntat és la de continuar mantenint la mateixa recaptació per IBI.

Per tant, l’equip de govern format per PSC i CiU, continuem amb la mateixa línia traçada l’any anterior, i amb la voluntat de fer-ho així en els propers anys. Sense augmentar la pressió fiscal en un moment molt complicat per a moltes famílies premianenques. Per tant, preveiem recaptar el mateix (aproximadament) per aquest concepte globalment.

Evidentment però, a títol individual i en funció de cada propietat, sí que hi poden haver diferències. Atès que l’objectiu que vàrem marcar, era el de cercar l’equitat davant de les diferències produïdes al llarg dels anys. Per entendre’ns, els que pagaven de més, aniran veient com es van reduint els imports. I els que estaven pagant de menys el que els pertocava.
Ben cordialment,
Miquel Buch
Alcalde

.- Sí, se hará

0.2) ¿Como está el tema de la Estación de tren?

.- A finales de Septiembre habrá un Proyecto Ejecutivo

El Sr. Valilla de AVECA, solicita los escritos  con ADIF, ya que el tema va muy unido a la liberación del peaje de la Autopista, que al parecer se ha prorrogado sine die, por que sin una alternativa real a la N-II y al ser esta de titularidad estatal, no cree que el Estado ceda ningún carril de la actual N-II para mejorar los accesos a la Estación de tren.

.- Lo preguntarán y dirán algo

TEMAS DE LAS AA.VV

1) AVECA

Per quan está previst posar jardineres al carrer Aurora, Francesc Moragas i Sant Cristofol.

.- Están pendientes de colocarlas

Tambe recordar la que falta al carrer Eixample amb Sant Pau,aixi com posar la pilona ho jardinera al carrer Carretera que estava el seu dia (carrer sense sortida)

.- Colocarán una jardinera o pilonas para que no se pueda salir.

 Que s´ha de fer al port. Quines obres hi ha previstas

 .- Hay un Pla d’Actuació (PA) del año 2010 que no se ha realizado.

El Puerto no es municipal, hay una concesión a una empresa.

Debido a problemas económicos de rentabilidad, ahora la empresa concesionaria ha planteado la construcción de un Supermercado y otro equipamiento, con ello se crearían de 400 a 450 puestos de trabajo, se ampliaría en 15.000 m2 la zona verde y se haría una zona de ocio.

En todo ello la empresa concesionaria invertiría 20 millones de euros.

Este planteamiento ha sido cuestionado por algún Grupo político y algunos vecinos afectados por los accesos al Puerto.

Si no se atienden sus peticiones, la empresa concesionaria  no invierte y deja  el Puerto como está. 

2) Associació Veïnal Barri del Gas

1.    Subvencions Ajuntament: Aquest any les festes de l'Associació Veïnal del Barri del Gas han estat subvencionades pels comerços del barri i, en molta part, pel pagament per part d'un veí. Com que creiem que això és impensable per altres anys, preguem a l'Ajuntament si és possible que es doni una subvenció anual per totes aquelles Associacions Veïnals de Premià de Mar que tinguin la intenció de realitzar festes majors de barri.

            .- Lo trasladarán al Equip de Govern y dirán algo.

2.    Cessió d'un local per a cada Associació del poble: L'Associaicó Veïnal del Barri del Gas es troba amb el problema que ens hem de reunir al carrer per falta de local propi. Per tant, preguem a l'Ajuntament la cessió d'un equipament públic per reunir-nos i guardar el material propi de l'Associació.  

             .- Lo mirarán

3.    Actualització de la informació burocràtica sobre l'Associació Veïnal del Barri del Gas: actualment l'Associació no sap quins són els límits de territori que pertanyen al Barri del Gas. Per això, preguntem a l'Ajuntament com podem accedir a aquesta informació i com la podem actualitzar. 

.- Los representantes de esta A.VV. se informarán en el Ayuntamiento y hablarán con uno de los Presidentes anteriores.

4.    Aparcament al Barri del Gas- El Palmar: Durant els mesos d'estiu, a causa de la gent que ve a la platja, és impossible aparcar pel barri. Demanem a l'Ajuntament que s'arribi a una solució. 

            .- Lo estudiarán.

5.    Cotxes sense la ITV passada aparcats al barri: Aquests vehicles abandonats dificulten trobar aparcament i donen una mala imatge al barri. Demanem que l'Ajuntament obligui la retirada dels carrers d'aquests determinats vehícles quan han portat un cert temps sense passar la ITV. 

           .- Que se denuncie a la Policía Local , los coches sin la ITV.      

6.    Caravanes i autocaravanes aparcades als descampats del barri: Fa poc una de les caravanes aparcades a un dels descampats es va incendiar. Creiem que és important la col·locació d'una senyal impedint que aparqui aquest tipus de remolcs / vehícles als descampats. 

            - Colocar una señal es difícil ya que es zona verde.

7.    Plaça Salvador Moragas: Sabent l'existència d'unes fonts adequades per beure-hi tant persones com gossos, demanem a l'Ajuntament si és possible la instal·lació d'aquest tipus de fonts a la nova plaça.

            .- Se mirará

8.    Obertura del Museu d'Estampació de Premià de Mar per fer moure el barri: Com que una de les idees de l'Ajuntament és donar a conèixer el Museu d'Estampació de Premià de Mar, creiem important implicar també als veïns i veïnes del mateix barri. Per això, demanem que mensualment es realitzin activitats conjuntes amb el museu i l'Associació  juntament amb els comerços del barri que vulguin participar. 

            .- Lo hablarán con la persona responsable de Promoción comercial

9.    Pàgina web de Premià de Mar: La informació que es transmet a través de la pàgina web del poble és errònia i no està actualitzada des de 2010. És per això que preguem a l'Ajuntament que s'actualitzi la informació de les Associacions Veïnals del poble i que s'afegeixi aquelles associacions que s'han incorporat fa poc. 

          .- Que la A.VV. hable con Dolors Anguera de Cultura

3) EL PALMAR

Por parte de su Presidente, Pablo Velasco, se hace una exposición de cuales son los objetivos de la nueva A.VV.

3.1  PLAYAS.

Iluminación del Paseo marítimo en todo el término municipal

.-Existen dificultades con RENFE y se van instalando farolas como las de Vilassar de Mar

3.2 POUM.

Equipamientos previstos en la zona de El Palmar y en la zona industrial del Torrent Malet.

El Presidente de la A.VV. explica que hay una zona de refugio de gatos, unos 400,  y que ahora están en una fase  en que se sueltan y y comen en el refugio. Creen que no es una zona urbanística para esta actividad, ya que es zona de Almacenamiento y Sistemas administrativos.

.- El próximo miércoles hay un Pleno en que se hablará de esa zona

3.3 Parque de El Palmar

Instalación de un Pipican

Paso de peatones de acceso al parque

.- Lo consultarán

4) BARRI BANYERES-SOLIMAR- NOU PREMIÀ

¿Por qué se retiran los contenedores grises en zonas muy habitadas, Ej. en Maresme – La Riera?

.- La idea es hacer islas de contenedores según necesidades, es posible que se trasladaran a otra isla..

Sigue la invasión de la Riera por parte de los feriantes con ampliación de puestos y coches

.- No hay respuesta

¿Con que frecuencia se  limpian las calles, están bastante sucias?

.- Existe un Plan de choque

¿Funciona el Plan contra los propietarios de perros que no recogen sus defecaciones?

.- Esta el Plan en una 1ª fase informativa.

En la última reunión se dijo que se iba cerrar el parking provisional de la Carretera de Premià de Dalt, lado Barcelona. y el acceso al Colegio Montserrat, pero que hasta que se solucionara lo de la colocación de la única acera que falta en esa carretera, se iba a negociar un parking provisional en los terrenos de enfrente. El parking provisional existente ya se ha cerrado ¿para cuando el nuevo?

.- No hay respuesta

La plaza sin nombre sigue igual: sin nombre, sin carteles de horario de actividades, sin funcionar el modulo-kiosko azul etc. ¿Para cuando su finalización?

.- No hay respuesta

Finaliza la reunión a las 22 h.

Pendiente nueva fecha de reunión